Universitatea din Oradea a câștigat trei proiecte majore în cadrul apelului de finanțare „Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibilitate și corelate cu cerințele pieței muncii – Stagii studenți, cod PEO/71/PEO_P7/OP4/ESO4.5/PEO_A49, axa prioritară P07 „Creșterea calității ofertei de educație și formare profesională pentru asigurarea echității sistemului și o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic“.
Proiectele, cu o finanțare totală de 14.500.000 de lei din Fondul Social European+, vor îmbunătăți pregătirea studenților și le vor oferi oportunități concrete de practică, sporind semnificativ gradul lor de angajabilitate la finalizarea studiilor.
Cele trei proiecte vizează stagii de practică în domenii precum: științe economice, drept și administrație publică, medicină și relații internaționale, respectiv inginerie.
Este vorba de proiectele: „Parteneriate sustenabile pentru angajabilitatea îmbunătățită a studenților la științe economice, drept și administrație publică” (acronim SPELSE), „Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibile și corelate în domeniul medical și relații internaționale cu cerințele pieței muncii” (acronim PRACTINDERMED 2.0) și „ Dezvoltarea de stagii de practică adaptate pieței muncii destinate studenților din domeniile de studii inginerești ale Universității din Oradea”.
„Implementarea proiectelor pe o durată de doi ani va genera un impact semnificativ asupra studenților Universității din Oradea. Investiția în stagii de practică de calitate se dovedește a fi esențială pentru a pregăti absolvenți bine instruiți și competitivi, contribuind atât la succesul lor personal, cât și la dezvoltarea economică a regiunii”, au transmis reprezentanții Universității din Oradea.
Cel mai mare punctaj
Dintre cele trei proiecte selectate, cel mai mare punctaj l-a avut cel coordonat de prof. Diana Săbău-Popa, decanul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea.
Intitulat „Parteneriate sustenabile pentru angajabilitatea îmbunătățită a studenților la științe economice, drept și administrație public”(acronim: SPELSE), proiectul va fi implementat în septembrie 2024 – august 2026. Liderul de proiect este Universitatea din Oradea, iar partener Asociația pentru promovarea afacerilor în România.
„Obiectivul general al proiectului este creșterea ratei de participare a unui număr de 251 de studenți la programe de învățare la locul de muncă, prin stagii de practică din cadrul parteneriatelor nou înființate sau îmbunătățite între Universitatea din Oradea și potențialii angajatori”, a explicat Diana Sabău-Popa.
Potrivit acesteia, proiectul va facilita inserția pe piața muncii a unui număr de 251 de studenți, prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale, a abilităților socio-emoționale și prin realizarea unei analize în vederea anticipării unor nevoi orizontale de dezvoltare a ofertei educaționale.
Grupul-țintă este format din studenți la licență la programele de studiu gestionate de Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Drept.
Valoare totală eligibilă a proiectului este de 4.926.804,98 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 4.876.780,03 lei.
Trimite articolul
XPoti sa atragi milioane de EUR daca promovezi si te compromiti cu “somitati” gen Bodog pe partea didactica. Cu asa profesori, asa studenti si viitori “profesionisti”.
Ce limbaj de lemn…parcă am fi pe vremea comunismului….
Spuneți-o pe șleau : dacă vrei un post bine plătit, îți trebuie o pilă bună….De preferat la stat , leafă bună muncă ioc.
Comunismul nu a murit.