La finalizarea unui proiect de promovare turistică, derulat în comun cu Vadu Crişului, gazdele maghiare de la Hajduszoboszlo le-au prilejuit oaspeţilor români un tur de studiu (study-tour) de două zile, în oraşul-staţiune balneară aflat relativ aproape de graniţa cu România. Au fost prezentate facilităţile balneare pentru tratament şi wellness de la un complex unde apa termală este folosită în scop terapeutic încă din 1962 şi unde, din 1990 fiinţează şi un hotel. Managerul hotelului a informat că într-un sejur de o săptămână, baza de tratament poate oferi între şase şi douăzeci de proceduri. Aici, anotimpurile de vârf sunt primăvara şi toamna, iarna şi vara fiind preferate serviciile wellness. Directorul unui alt hotel, cotat la patru stele, s-a lăudat cu vizitele celor de la clubul CFR Cluj, dar şi cu multitudinea de posturi TV româneşti oferite în hotel. A reuşit să-şi surprindă oaspeţii, când a anunţat că la hotelul său se tratează inclusiv diabetul…
Atracţia majoră la Hajduszoboszlo rămâne însă complexul balnear, prezentat de gazde ca fiind cel mai mare complex spa din Europa. În impresionantul complex se oferă băi termale, tratamente medicale, bazine de înot, dar şi distracţii. Atât vara, cât şi iarna.
„Kenyer langos”
Serile la Hajduszoboszlo au prilejuit întâlnirea cu arta culinară ungurească. Gazda uni restaurant şi-a omenit oaspeţii cu un aperitiv consistent – marcă a localului: pâine-langoş cu brânză, smântână şi jumări, coaptă în cuptorul propriu, asortată cu nelipsita pălincă. Conducerea unui hotel central, preferat de români pentru ospitalitatea gazdei, orădeană la origine, le-a oferit oaspeţilor săi o cină cu program artistic, specific unguresc. Două perechi de dansatori au încântat asistenţa cu ritmurile şi acordurile muzicii populare ungureşti. Au dansat cu sticlele pe cap şi au demonstrat o vitalitate specifică poporului vecin. Pe care au ţinut s-o împărtăşească şi cu oaspeţii veniţi de peste graniţă. Cum altfel, dacă nu pe ringul de dans?
Citiți principiile noastre de moderare aici!