În acest an, în preajma Sfintelor Paşti, un tânăr care nu s-a putut bucura de părinţii ce i-au dat viaţă ci a crescuţi în orfelinat şi apoi sub aripa protectoare a unuia dintre dascălii şcolii la care a învăţat va beneficia de o locuinţă. Toate acestea sunt posibile datorită Habitat Beiuş şi voluntarilor români şi străini. Beneficiarul de anul acesta al Casei de paşti este Marinel Pistuka, un tânăr cu o poveste de viaţă impresionantă.Pe şantierul de la Sânmartin, unde se ridică casa de Paşti, au sosit ieri 12 voluntari din Elveţia, 11 elevi şi directorul şcolii Neuchatel Junior College. Timp de o săptămână aceştia vor da o mână de ajutor timp la ridicarea „Casei de Paşti”, proiect anual ajuns la ediţia cu numărul 15. „ În cadrul acestui proiect ajutăm cel puţin o familie nevoiaşă să locuiască în condiţii sigure, sănătoase şi decente. Astfel până în Săptămâna Mare voluntarii români şi străini construiesc alături de beneficiari o locuinţă pe care o inaugurăm în Joia Mare”, a spus Emil Popa, purtătorul de cuvânt al Habitat Beiuş.
Pentru că în această săptămână se deruleaza şi proiectul Şcoala Altfel, o mână de ajutor vor da şi aproape 300 de elevi orădeni însotiţi de dascălii lor proveniţi de la Liceul Economic „Partenie Cosma” şi Liceul Teologic Penticostal Betel. Pe lângă tinerii inimoşi, proiectul este sprijinit şi de companiile orădene sau multinaţionale. Astfel compania Wienerberger a donat toate cărămizile cu goluri verticale necesare construcţiei, compania Faist va participa cu 20 de voluntari pentru o zi şi a susţinut financiar proiectul, iar compania Comau a mobilizat rapid 50 de voluntari care au muncit două zile pe şantier, suportând o parte însemnată din costurile materialelor de construcţii necesare. Nu în ultimul rând, Endles din Sînmartin a ajutat cu depozitarea şi transportul materialelor pentru Casa de Paşti.
Povestea Casei de Paşti
În anul 2000 Habitat for Humanity Beiuş inaugura evenimentul „Casa de Paşti”. Prin acest eveniment se dorea ca în fiecare an cel puţin o familie să beneficieze de o locuinţă în preajma marii sărbători creştine a Învierii Domnului. Astfel a devenit o tradiţie neîntreruptă de atunci şi până în prezent ca Habitat să aducă împreună oameni cu suflet bun care doresc să ajute o familie ce trăieşte în condiţii grele, să se bucure de Sfintele Paşti într-o casă decentă. „Totodată în cadrul acestui eveniment sărbătorim iubirea faţă de Hristos şi respectăm porunca Domnului care ne cere să-l iubim pe aproapele nostru. Dorim să demonstrăm credinţa noastră prin implicare, suport financiar şi muncă voluntară în sprijinul oamenii săraci, cu disabilităţi, orfani sau marginalizaţi”, a concluzionat Emil Popa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!