Scopul proiectului este asigurarea unei rezerve genetice a celor două specii endemice, în cazul afectării ireversibile a habitatului lor natural şi a populaţiilor lor din rezervaţie.
Activităţile din cadrul proiectului se vor desfăşura în colaborare cu Acvariul din Galaţi (Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi) şi Universitatea „Szent István” din Gödöllő (Ungaria), în calitate de parteneri. În cadrul proiectului şi-a oferit colaborarea şi ihtiologul dr. Jörg Freyhof de la Leibniz Institute of Freshwater Ecology and Inland Fisheries din Berlin (Germania). MBZSCF a destinat acestui proiect o finanţare în sumă de 13.000 dolari SUA. Durata proiectului este de 18 luni din momentul finanţării.
Conform obiectivelor definite în cadrul proiectului şi contractelor de colaborare încheiate cu MTC, cei doi parteneri menţionaţi vor efectua experimentele de inducere a reproducerii în captivitate a celor două specii endemice, vor colecta împreună cu MTC exemplarele necesare din speciile respective şi le vor transporta la laboratoarele proprii, vor trimite către MTC în termen de 6, 12 şi 18 luni rapoarte asupra rezultatelor, vor menţine în captivitate o rezervă de indivizi, vor reintroduce în rezervaţie împreună cu MTC exemplare obţinute în captivitate şi vor publica rezultatele în publicaţii ştiinţifice. De asemenea, MTC va menţine în captivitate exemplare din aceste specii pentru a putea fi expuse în Vivariul din noul sediu şi va efectua în continuare activităţile de monitorizare a habitatului.
Plin „ochi” de nuferi în Băile 1 Mai
Citiți principiile noastre de moderare aici!