UPDATE
Din primele informații, se pare că agresorul a furat cuțitul din bucătărie, cu puțin timp înainte de agresiune și în condiții încă neclare pentru anchetatori. De reținut și că bolnavul psihic se afla sub tratament de neuroleptice și sedative. Reprezentanții spitalului au deschis o anchetă pentru a afla ce anume a dus la această nenorocire și dacă se poate vorbi de neglijență în serviciu sau alte aspecte ce au condus la comiterea agresiunii deși puteau (sau nu) fi evitate etc.
Din fericire, plaga nu a fost atât de adâncă. La ora 14:30, asistenta înjunghiată era ieșită din operație si avea starea de sănătate stabilă. Dr. Lucia Daina, de la Spitalul Județean a informat că pacienta a fost operată de către dr. Grigorescu D., de la Chirurgie toracică și prognosticul este optimist.
Agresorul s-a apropiat de asistentă în curtea spitalului și a înjunghiat-o în spate, în partea dreapta. Asistenta tocmai venea de acasă și se îndrepta spre locul ei de muncă, la blocul alimentar. Pacientul, fără niciun semn în prealabil și fără să i se adreseze asistentei, i-a băgat cuțitul în spate.
Simina Sere, purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat pentru Bihon și Jb că agresiunea a avut loc în jurul orei 8 dimineața, în curtea spitalului. Femeia lucrează din 2008 ca asistent medical DIETETICĂ și NUTRIȚIE și răspunde de blocul alimentar. Primul ajutor medical a fost acordat de colegi, fiind transportată apoi la Spitalul din Ștei, iar apoi preluată de elicopterul SMURD și dusă la Oradea. Agresorul a fost imobilizat de îngrijitori și infirmieri și izolat într-un salon.
Victima este o asistentă în vârstă de 44 de ani, căsătorită și cu doi copii. Potrivit dr. Hadrian Borcea, medic șef UPU SMURD Bihor, a suferit o plagă penetrantă la nivelul toracelui, dar este stabilă.
La ora redactării acestui material, pacienta este în sala de operație unde e supusă unei intervenții chirurgicale de urgență.
Agresorul, în vârstă de 54 de ani, este internat în Spitalul de Psihiatrie de 14 ani, pentru infracțiunea de omor. El se afla acolo în secție deschisă (la fel ca la penitenciar), adică dobândise mai multe drepturi față de bolnavii internați în secția închisă: să se plimbe prin curte, să facă ergoterapie și să desfășoare unele activități.
Polițiștii Serviciului Investigatii Criminale si Criminalistică sunt la fața locului și fac cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.
Trimite articolul
XCum naiba sa ii lăsați pe nebuni liberi printre medici ? Doar de aia îs internați acolo ca au probleme psihice grave , așadar nebunii trebuiesc in camere izolați
Multa sanatate asistentei, trist cand vii la sarviciu sa castigi o paine pentru familia ta si ajungi sa fii injunghiat. Individul bolnav sau nu, sa nu mai vada lumina soarelui. Sa nu uitam ca Eminescu a murit in circumstante asemanatoare internat la un spital psihiatric, ucis de un nebun care l-a lovit in cap cu o piatra.