Potrivit informațiilor prezentate, persoana decedată este un orădean în vârstă de 37 de ani. Alte 16 victime au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale. Dintre acestea, un tânăr de 23 de ani, se află în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral sever și a fost operat în cursul nopții. Medicii sunt încă rezervați în ceea ce privește șansele de scăpare ale băiatului.
„La nivelul spitalului noi am declanșat, împreună cu conducerea, planul alb, prin care aproximativ 30 – 40 de medici și circa 50 de asistente au fost mobilizate și chemate la serviciu în acel moment”, a declarat dr. Alexandru Mateoc, purtător de cuvânt al UPU-SMURD Bihor.
Victimele sunt din mai multe județe: București, Arad, Timișoara și Bihor.
11 plopi au fost doborâţi de vânt
Inspectorul șef ISU Crișana, Caba Sorin Mihai, a informat în cadrul conferinței de presă că au fost primite, în dispeceratul inspectoratului, mai multe apeluri care solicitau intervenția echipajelor profesioniste în urma unui eveniment ce s-a petrecut în zona unui camping din localitatea Bulz. Furtuna de duminică seara a doborât copaci de mari dimensiuni peste autoturismele și corturile din zona de campare.
„La fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor cu un efectiv de 60 de pompieri militari și 19 autospeciale de intervenție (ambulanțe tip B2, autospeciale de descarcerare, autospecială de transport victime multiple, autospeciale de primă intervenție și comandă etc.), echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, 3 echipaje SMURD Cluj, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, Inspectoratului de Poliție Județean și al Inspectoratului Județean de Jandarmi”, a declarat inspectorul șef, Caba Sorin Mihai.
Acelaşi vânt puternic şi-a pus amprenta şi în zona localității Bratca, motiv pentru care echipajele de intervenție s-au organizat pe două direcții. Pe de-o parte intervenția de primă urgență în localitatea Bulz, pentru descarcerare și salvarea victimelor, iar pe de altă parte căutarea din Bratca în situația în care o posibilă viitură a luat o amenajare a unui camping din acea zonă. Această ultimă situație a fost în cele din urmă infirmată.
Operațiunea de căutare și salvare a victimelor evenimentului a fost coordonată de prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu și condusă în teren de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor, colonel Caba Sorin Mihai.
Citiți principiile noastre de moderare aici!