Totul a pornit de copilul său, pe vremea când acesta avea doi ani.
„6 August 2016, ziua când primul meu copil, în vârsta de 2 ani, începe tratamentul naturist, după câteva luni de tratament medicamentos în care nu doar ca situația nu se îmbunătățea, ci dimpotrivă, se agrava”, mărturiseşte Marius Indrieş pe blogul proiectului său, Dumbrawa.
Fiecare medic la care a apelat îi punea copilului alt diagnosticul, explică tatăl. „Nu pun la îndoială medicina alopată, o metodă valoroasă în abordarea urgențelor în medicină, afecțiuni acute și orice altă stare, unde situația o impune. Dar trebuie să afirm fără urmă de îndoială că medicina naturistă are o imensă valoare, prin puterea lui Dumnezeu”, scrie Indrieş.
A oprit tratamentul de bună voie și după lungi căutări, a găsit soluția în remediile naturiste, prin plante, cataplasme, băi cu apă rece și caldă, cărbune, sucuri de fructe și legume, tincturi. La toate acestea s-au adăugat o dietă din care a eliminat făina albă, zahărul, carnea, laptele, ouăle și alte alimente procesate.
„Vreau să împărtășesc din experiența mea (a copiilor mei de 1, 4 și 6 ani și a celor pe care i-am ajutat, de-a lungul celor patru ani și jumătate) că poți fi sănătos printr-o nutriție naturistă și că profilaxia naturistă are foarte multe mijloace pentru a preveni îmbolnăvirea. Am ales să fac acest lucru pentru cei dispuși să asculte. Timpul este atât de prețios, încât nu intenționez să conving pe nimeni. Omul trebuie să se lase educat și să își dorească o schimbare”, mărturiseşte Marius Indrieş pe blog.
În urmă cu un an şi jumătate a pornit proiectul Dumbrawa, primul laborator cu deserturi Raw și Raw Vegan din Oradea. A fost momentul în care a decis, împreună cu soția sa, să meargă pe acelaşi drum, fără carne, lapte, ouă, zahăr. „Mă simțeam mai bine în corpul meu”, spune tatăl. Dumbrawa a început dintr-o nevoie personală, dar şi-au dat seama că această nevoie este și a celor din jur. „În 11 luni am făcut aproape 10.000 de kilometri cu bicicleta, cu deserturile mele Raw Vegan în ghiozdan. Dumbrawa este pentru cei care doresc să facă o schimbare în viaţa lor, a familiei lor. Ştiu foarte bine cât de greu îţi este să găseşti alternative la deserturile din comerţ, pline de zahăr şi coloranţi, la ciocolată, la batoane, la sucuri, la pâine. Şi eu am trecut prin exact aceleaşi lucruri. Şi mie mi-a fost greu la început.”
În afacerea cu mâncare raw vegană au investit aproape 30.000 de euro. A deschis în martie 2021 un laborator de prăjituri, cu o medie de trei clienţi pe zi, scrie businessmagazin.ro. Nici Marius indrieş și nici soţia sa nu au mai lucrat în domeniu şi sunt autodidacţi. Soţia să se ocupă de preparatele culinare, iar el se ocupă de deserturi. În octombrie şi noiembrie au închis magazinul pentru a modifica spaţiul și a primi avizele, iar din decembrie funcţionează ca mic bistro vegan. Acum sunt axaţi mai ales pe livrările la domiciliu, prin intermediul platformelor de profil. Din meniurile lor nu lipseşte supa cremă de legume, supa cremă de cartofi dulci sau supa cremă de linte şi morcovi, orezul cu conopidă pane, ori spaghetele integrale cu sos curry, tofu şi susan.
[eadvert]
Este o afacere la început de drum, pentru o anumită nişă de clienţi, un business care se susţine singur de la o lună la alta şi care încearcă să evite risipa și aruncatul mâncării la gunoi. Cei doi îşi doresc să creeze în jurul afacerii o comunitate sănătoasă, venind şi cu o mulţime de sfaturi prin postările lor pentru o dietă şi o viaţă sănătoasă. „Povestea a început cu mine și familia mea și continuă cu tine. Cu familia ta. Cu prietenii tăi. Cu toți cei care aderă la o viață sănătoasă. Și dacă o dumbravă începe cu un vlăstar, în ani cresc mai mulți. Nu răzbat ușor condițiilor neprielnice sau mediului poluat, dar mlădițele care străbat solul și sunt mângâiate de soare și ajutate de semenele ei sunt cele care peste 10-20 de ani vor forma o dumbravă sănătoasă, o comunitate adevarată, o dumbravă minunată”, este credința lui Marius Indrieş. Şi aşa cum îi place să adauge la postările sale, aminteşte de fiecare dată că „gustul se educă”.
Oradea, locul 8 în topul oraşelor pentru vegetarieni şi vegani
Raw veganismul este o subcategorie a veganismului, care presupune excluderea alimentelor de origine animală şi, în plus, presupune la alimentele raw consumul acestora în stare crudă sau gătite la temperaturi sub 40-48 de grade Celsius. Cantitatea mare de fibre din plante ajută la îmbunătăţirea digestiei şi reduce riscul apariţiei diabetului. În plus, dieta raw-vegană este eficientă în cazul persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus. Dietele vegane sunt potrivite oricărei vârste, atât timp cât sunt plănuite aşa cum trebuie pentru a-ţi oferi vitaminele şi mineralele de care corpul are nevoie. Medicii nutriţionişti nu încurajează să se treacă la astfel de diete pe timp îndelungat existând, spun ei, riscul apariţiei unor dezechilibre în organism.
Conform unui studiu realizat de către Bookingham şi citat de forbes.ro, în fruntea clasamentului celor mai populare orașe din România pentru vegetarieni și vegani se află Cluj-Napoca cu un scor de 81.86, urmat de Sibiu pe locul doi, cu un scor de 65.90 şi Bucureşti, cu un scor de 63.97. Oradea ocupă locul 8 cu 55.04. S-au luat în calcul cele mai mari 30 oraşe din ţară și s-a calculat un scor bazat pe: interesul localnicilor pentru veganism și vegetarianism, volumul de căutări, în funcție de populație, și numărul de restaurante cu opțiuni vegane și vegetariene, raportate la populația orașului.
Pentru realizarea acestui studiu s-au extras date din insse.ro, Google Trends și Tripadvisor.
Potrivit estimărilor Asociaţiei Vegetarienilor din România, aproximativ 2-3% din populaţia din România a renunţat să mai mănânce carne. Pentru comparaţie, în India populaţia este vegetariană în proporţie de 38%, în Israel 13%, în Italia 10%, iar în Germania şi Austria 9%, potrivit publicaţiei Repley Believes.
Trimite articolul
XAtentie la propaganda vegana comunista…… !
-
Asa e! Il cunosc personal pe om. A lucrat la Kremlin ca bucatar sef a lui Putin.
Dumnezeu sa binecuvanteze acest inceput!