Aceasta pentru a fi recuperată o pagubă care nu există. Fiindcă celebra cale ferată care i s-a imputat, şi care a făcut obiectul unei campanii de discreditare, omul fiind practic condamnat înainte de a se da sentinţa, figureayă în continuare în mersul trenurilor şi poate fi văzută la faţa locului. Virgil- Teodorescu Capriș, fost director general la SC Vestforesc SA Oradea, a ispășit un an și trei luni de detenție, fiind condamnat inițial la 14 ani de inchisoare pentru iînșelăciune cu urmări deosebit de grave, cu drept de apel, unde pedeapsa a fost redusă la 7 ani de închisoare. Judecători au fost Denisa Daniela Vidican la Tribunalul Oradea și Mircea Pușcaș la Curtea de Apel Oradea, cazul ajungând la Înalta Curte de Casație, unde în data de 9 aprilie 2013, aceasta casează decizie penală și trimite cauza la rejudecare.În 23 ianuarie 2014 este condamnat la 5 ani de închisoare cu drept de recurs în termen de 10 zile. Recursul a fost făcut în 29 ianuarie 2014, dar Virgil-Teodorescu Capriș a fost încarcerat în 4 februarie 2014 la Penitenciarul Oradea (conform deciziei nr. 19/A/2014 din 23.01.2014) unde a fost judecat din nou si i s-a redus pedeapsa la 3 ani, 6 luni și 20 de zile, iar la recurs a fost judecat din nou cu avocat din oficiu, cu toate ca avea avocat, dar acesta era la un alt proces la ÎCC. Judecător a fost iar același judecător de la fond, Daniela Denisa Vidican, care, firesc, nu putea să nu fie de acord cu ea. Motivația lor a fost că s-a schimbat Codul Penal, și a intrat în vigoare Noul Cod Penal. Întrebarea este totuși, dacă decizia penală în cauză a fost dată în perioada vechiului cod penal, cum a putut fi arestat dacă aștepta termen la ÎCCJ? Dacă este așa, cum o parte din decizie i s-a aplicat, iar o parte nu i s-a aplicat? ?
Subliniem faptul ca fostul judecător Mircea Pușcaș ( anchetat de DNA) este condamnat, iar Daniela Denisa Vidican ( anchetată de DNA) este trimisă în judecată.
DNA –ul prin rechizitorul său din 24 august 2009 a trimis dosarul în judecată fără a admite nici o probațiune solicitată de inculpat, ajungându-se la aberația că Virgil-Teodorescu Capriș e condamnat în condițiile în care calea ferată este la fața locului, mai mult Holod-Beiuș-Vașcău și Oradea-Felix figurează în mersul trenurilor, fiindcă circulă trenul pe acolo.Tronsonul dintre Felix-Holod e la fața locului, iar tronsonul dintre Dobrești-Rogoz se află în depozitele CFR. Acest tronson , respectiv terenul de aici a fost caștigat de Primăria Dobrești în procesul cu Regionala CF Cluj cu Decizia nr 93/C/2011 – A, în condițiile în care Virgil-Teodorescu Capriș pierde, tot la Curtea de Apel Oradea.
DNA a construit un dosar în care specialiștii experți ( care? ) au fost numai de la ei iar partei acuzate nu i s-a aprobat nici unul.Veti constata că un coteț, un gard sau o fântână, costă miliarde de lei vechi, ca să se obțină valoarea care care să îndrituiască DNA să se ocupe de dosar, iar CFR a ridicat valoarea cu reparații închipuite, deoarece acest lucru ,a constat și procurorul de caz, Domnul Man, care atunci lucra la Parchetul Beiuș , prin rezoluția nr 64/P/2009 ca CFR nu a lucrat, respectiv nu putea cheltui bani cu calea ferată. Ceea ce se poate vedea acum e că s-au cheltuit bani cu transformarea gării Felix, în hotel.
Toate locuințele în care au locuit cu chirie angajații cfr, de pe ruta Oradea – Holod – Beiuș- Vașcău, au fost cumpărate de către aceștia, dar cu toate acestea, ele au fost trecute în cârca dlui Capriș.
Astfel d-lui Virgil-Teodorescu Capriș i s-au imputat 12.327.738,12 lei noi, prin sentință, care însă nu a fost definitivă (9 ianuarie 2014/19/A), pe care executorii judecătorești o invocă, dar și în aceste condiții, calea ferată e acolo, deci executorii nu au ce executa.
Nu s-a încercat aici a se arăta a cui e calea ferată, fiindcă asta e o altă poveste și așa cum era normal de la început, acesta va fi un proces civil, dar cineva a vrut să fie penal ca să bage pe cineva la închisoare, adică pe Virgil Teodorescu Capriș. Care au fost intențiile, nu știm.
S-a îmbolnăvit, mama i-a murit
Virgil Teodorescu Capriș ajunge în închisoare, iar condițiile cu care sunt tratați aici nu sunt cele pe care le știm noi. În primul rând pentru că acolo nu sunt închiși la un loc după faptele săvârșite, ci criminalii, violatorii, violenții în general sunt împreună cu cei care au săvârșit fapte ce nu au legătură cu violența, iar în al doilea rând în închisoare te îmbolnăvești crunt. În închisoare se moare, mănânci mâncare de 3.5 lei pe zi, în închisoare stai în întuneric. Sunt celule în care nu vezi niciodată lumina zilei. Virgil Teodorescu Capriș s-a îmbolnăvit în închisoare, există documente care atestă acest lucru, dar nu le vom face publice. În această perioadă familia sa s-a destrămat total. Mama sa a murit, iar fiica n-a mai avut niciun sprijin și a trebuit să plece.
A fost susținut în toată această perioadă de prietena lui, care nu avea însă nicio obligație față de el. Și-a pus cineva întrebarea de 5 ani de zile din ce a trăit acest om, în condițiile în care el nu a luat calea ferată, i s-a luat tot ce a avut, i s-a desființat firma, i-au blocat toate conturile, iar astăzi a ajuns în situația să i se vândă casa, fiind pusă sub sechestru la cererea DNA-ului și a regionalei CF Cluj, solicitând în această ultimă instanță să i se spună care este paguba, în ce temei cere CFR-ul acest lucru, sau CFR nu cere acest lucru, ci cineva se ambiționează în continuare?
Citiți principiile noastre de moderare aici!