Noul an şcolar va începe cu problemele cunoscute de ani de zile.
[eadvert]
Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Bihor, cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor se află pe teren și verifică modul în care sunt pregătite școlile pentru revenirea copiilor în bănci.
În câteva unități de învățământ din Bihor, constructorii nu și-au terminat încă treaba. Cu toate acestea, potrivit inspectorului școlar general Horea Abrudan, anul școlar va începe fără probleme. Directorii unităților respective au găsit soluții să mute copiii în alte unități școlare sau să lucreze în schimburi, astfel încât programul să fie normal.
„Toți copiii din Oradea vor începe școala într-un schimb și nu vor fi probleme care să împiedice revenirea elevilor în bănci. Stăm bine la capitolul acesta, în comparație cu alte orașe din țară”, a spus Horea Abrudan.
Excepție face Școala cu clasele I-VIII „Szacsvay Imre” din Oradea, a cărei clădire este în reabilitare.
„Avem promisiuni că în trei săptămâni, constructorii vor finaliza lucrările. Copiii de aici au fost distribuiți în clădirile Liceului de Arte, de pe străzile Lămâiței și Castanilor”, zice șeful IȘJ Bihor. După ce elevii de la „Szacsvay Imre” vor reveni în clădirea renovată, acolo vor fi mutați elevii de la Școala Gimnazială «Dacia» și astfel elevii din Oradea vor merge într-un schimb”, a informat Abrudan.
Fără autorizații
Lucrări de reabilitare și de reîmprospătare au fost făcute în mai multe unități de învățământ din Bihor.
Printre acestea se numără și Școala Gimnazială „Zelk Zoltán” din Valea lui Mihai, care se află într-un amplu proces de reabilitare, dar și Școala Gimnazială „Kazinczy Ferenc” din Șimian, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” din Ștei sau Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita. Aici, printr-un program de reabilitare cu bani europeni, un corp de clădire, cunoscut drept „Goga 2”, va fi în șantier la revenirea elevilor în bănci. Potrivit inspectorului Horea Abrudan, pe perioada reabilitării clădirii, activitatea se va desfășura în două schimburi.
Lucrări s-au derulat în perioada vacanței și la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” și la Școala Gimnazială nr. 11, dar acestea s-au încheiat, a mai anunțat inspectorul șef al IȘJ Bihor.
„Vom avea și școli care vor fi în renovare pe tot parcursul anului școlar. Cu siguranță, avem clădiri din cadrul școlilor care nu posedă autorizație ISU. Sunt clădiri vechi care au fost renovate și nu s-a reușit obținerea acestei autorizații, dar sunt doar anumite clădiri. Școlile principale, cele de bază, au astfel de autorizații”, a mai spus șeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!