În același dosar și pentru o acuzație similară a mai fost inculpată o funcționară din cadrul Primăriei Câmpani, Eugenia Pașca, în timp ce o contabilă din aceeași instituție a încheiat cu anchetatorii un acord de recunoaștere a vinovăției, tot pentru abuz în serviciu.
Potrivit unui comunicat al DNA, între ianuarie 2016 și iulie, primarul din acea perioadă al localității Câmpani, alături de Eugenia Pașca și Jenica Dorina Coroiu, ambele funcționare în cadrul administrației locale din comună, ar fi virat peste 1,4 milioane de lei în conturile proprii și ale unor angajați din primărie ori ”ar fi beneficiat de plăți în numerar din casierie”.
Procurorii susțin că aproximativ 95% din viramente i-ar fi avut ca beneficiari pe cei trei inculpați și pe soțul contabilei Jenica Coroiu, angajat ca muncitor.
Bani de achiziții, pe cardurile de salariu
În contabilitate, acești bani erau înregistrați ca fiind plăți pentru presupuse cumpărări de bunuri, pentru servicii prestate ori pentru executarea de lucrări, se arată în rechizitoriul DNA Oradea. Printre altele, în acte ar fi fost trecute achiziții de carburanți, obiecte de inventar și piese de schimb, reparații curente, plăți pentru internet, TV, poștă, apă și iluminat, dar și bani pentru deplasări sau detașări.
„În realitate însă, plățile au fost efectuate către angajații comunei Câmpani pe cardurile pe care aceștia încasează drepturile salariale, sumele în cauză depășind cu mult veniturile nete realizate din salariul acordat pentru munca desfășurată”, au explicat procurorii DNA Oradea. Aceștia au dat exemplul fostului edil-șef Raul Bocșe, care încasa, conform statelor de plată, drepturi salariale cuprinse între 2.865 de lei și 4.777 de lei pe lună. „Însă acesta a încasat lunar pe card, în plus față de salariu, sume substanțiale de bani, între 11.000 și 25.000 de lei”, au subliniat anchetatorii.
Sumele care ar fi fost primite în plus de inculpați au fost recuperate parțial, iar pentru restul presupusului prejudiciu, procurorii au dispus măsuri asiguratorii asupra bunurilor aparținând ex-primarului Bocșe.
DNA Oradea a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției Jenica Dorina Coroiu, inspector superior – contabil al comunei Câmpani, acuzată de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, și cu soțul acesteia, suspectat de complicitate.
„Cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, adică pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere (în cazul femeii – n. red.), respectiv 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere (pentru bărbatul acuzat de complicitate – n. red.)”, au transmis oficialii DNA.
Rechizitoriul și acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise spre judecare Tribunalului Bihor.
Trimite articolul
XCe dragutz
Alt exemplu de tara hotilor,,,sta frumos cu suspendare si prejudiciu nerecuperat,,,,doamne prosti santem astia care santem corecți.Ar trebui sa ii punem de influenceri ca sa ne ocupam toti de asa ceva!…ce sa mergem la lucru si sa platim taxe!
……ce trai pe vatrai a fost la primaria Campani in acea perioada,,,,
si cand te gandesti ca biietii i contribuabili se stresau sa pllateasca darille catre primarie ca sa aiba aceste capuse bani sa petreaca si sa cumpere toale de firma ….