Patrick Denis Chiroiu, Liceul Vocațional Pedagogic, ,,Nicolae Bolcaș”, Beiuș, Bihor a participat la un proiect internațional al Consiliului Britanic, proiectul online International School Award sub egida British Council, reprezentând un parteneriat între două țări, România și Pakistan.
[eadvert]
Proiectul s-a aflat la ediția a IV-a, iar profesoara spune că prin intermediul acestuia în cadrul subproiectului ,,E- learning-ora digitală”, la punctul Prezentări – PowerPoint-videoclipuri- jocuri, design, a postat lucrări personale, pe Youtube, jocuri pentru copii. , Patrick, a intrat în proiectul ,,E-learning- învățatea digitală”, cu următorul link: https://youtu.be/kAxwIwCnY3s .
Nu era însă prima încercare de acest fel a lui Patrick. “Înainte cu câțiva ani, în timpul său liber, Patrick a realizat 500 de videoclipuri postate pe canalul You Tube. A realizat singur această performanță. Cum a ajuns să se apuce să posteze pe You Tube? Patrick a început câte puțin dar nu în timpul școlii deoarece învăța și nu avea timp.
A tot postat filmulețe în timpul liber, și a așteptat să vădă ce vizualizări are. În martie acest an, a realizat filmul cu numărul 500, ca o retrospectivă a celorlalte filme ale sale. Acum 4 ani a făcut un episod de 54 vizualizări și s-a bucurat de audiență. A filmat la început de pe telefon apoi cu ajutorul unui calculator nou.
Uimirea lui a fost când dintr-o dată a postat acest film retrospectivă pe YouTube și a obținut un număr de 748 vizualizări, un număr imens. Nu i-a venit să creadă. A crezut că este o greșeală. A fost anunțat de către profesorii coordonatori ai proiectului din școala sa, că am fost vizualizat în mai multe țări din lumeȚ, povestește profesorul Diana Hădărean. Cu ajutorul cadrelor didactice coordonatoare, prof. Hădărean Diana și prof. Tirpe Florin, Patrick a început încet-încet să realizeze ceea ce se întâmpla în jurul său. I se propunea să realizeze un film, similar în limba engleză pentru a fi postat și transmis mai multor școli din Asia, Africa, Australia, SUA, Europa, mesajul pentru tinerii elevi fiind: hobby, muncă, pasiune, perseverență, momente de cumpănă, curaj, implicare, succes, viitor. A fost apoi postat al doilea film, unde în doar 3 zile s-au acumulat peste 600 de vizualizări, în limba engleză, explicând lumii ceea ce a făcut el. Link: https://youtu.be/vtxXj9keiz8. Vizualizările au crescut, depășind cu mult numărul 1000.
A primit diploma de merit, și diploma de onoare, în cadrul proiectului. Elevii din alte țări, în cadrul orelor de TIC, i-au putut vedea munca și perseverența. A primit apoi propunerea să realizeze designul revistei școlare ,,Micii școlari” și designul coperții cărții internaționale pentru profesori ,,On the wings of the educational research”.
“Școala trebuie să formeze elevilor competențele digitale – nu doar cele ce țin de utilizarea computerului -prin orele de TIC și de informatică, ci și cele care vizează instrumentele suport pentru diverse domenii de cunoaștere, dar și anumite plăceri sau hobby-uri. Exemplele pot fi multiple: lecţii, proiecte, activități live, învăţarea și exersarea unei limbi străine, crearea de jocuri interactive.
Elevii şi profesorii din şcolile noastre se întâlnesc virtual, cu profesori şi copii din lume, din Europa, Africa, Australia și Asia, se cunosc, discută, colaborează, îşi planifică proiectele educaţionale, fac schimb de bune practici, îşi cunosc reciproc ţările, culturile, valorile, obiceiurile, limbile de comunicare, experienţele didactice, desfăşoară activităţi împreună extinzându-şi orizontul cultural şi competenţele sociale, lingvistice, competenţele şi abilităţile.
Ne mândrim ca școală cu astfel de elevi. Acești copii dedicați, duc numele școlii și al țării peste hotare. Acești elevi, sunt viitorul nostru. Dacă le descoperim talentele, ei vor prinde aripi să zboare. Să-i găsim așadar, și să le dăm drumul”, e mesajul profesorului Diana Hădărean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!