[eadvert]
La sfârșitul lunii iulie, doi orădeni, tată și fiu, au ieșit să mănânce în oraș. S-au hotărât să meargă „La Turcu“, cunoscutul local de pe strada Republicii. După ce s-au așezat la masă, tatăl a hotărât să își comande o shaorma de vițel, iar fiul una de pui. După acest episod, băiețelul de 8 ani s-a simțit rău timp de patru zile, prezentând stări de rău cu vărsături și diaree, spune tatăl.
„Am servit o shaorma de vițel, iar fiul meu în vârstă de 8 ani, a servit o shaorma de pui. Acesta a făcut toxiinfecție alimentară, a avut vărsături și diaree timp de 4 zile“, a declarat tatăl băiatului pentru Jurnal bihorean și Bihon.ro.
În urma celor întâmplate, bărbatul a decis să facă reclamație la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor. În urma controlului făcut de cele două instituții, tatăl a aflat că restaurantul prezenta mai multe nereguli, printre care, carne stricată și mizerie de nedescris.
„În urma controlului celor de la DSVSA Bihor, s-a găsit carne de pui stricată care a fost confiscată iar restaurantul a fost amendat. Cei de la OPC au găsit, de asemena, nereguli și s-a aplicat o amendă și din partea acestora“, spune bărbatul.
Tatăl băiețelului mai spune că își dorește ca povestea lui să fie făcută publică pentru ca locuitorii orașului să fie la curent cu neregulile găsite în celebrul fast-food.
„Atât localnicii, cât și turiștii, frecventează foarte des acest local, cozile existând și la ora 10:30 seara. Cum nici eu nu am știut, așa nu știu nici alți oameni care se expun, zilnic, la o mizeria de nedescris prezentă în bucătăria restaurantului, fapt care duce la îmbolnăvirea acestora. La un asemenea vad comercial, la un asemenea rulaj și profit obținut, să nu ai interesul să oferi un minimum de curățenie și igienă, e strigător la cer“, adaugă acesta.
Am încercat să contactăm proprietarul restaurantului însă acesta nu a putut fi găsit. La momentul publicării acestui material, nici numărul de telefon al restaurantului nu funcționa.
Ce au descoperit autoritățile
În urma verificărilor făcute, inspectorii CJPC Bihor au constatat că produsele erau depozitate necorespunzător, în spații neigienizate, cu depuneri de praf, mâzgă în zona chederelor și a ventilatoarelor, astfel existând pericolul de contaminare prin antrenarea microbilor la ventilare, produse depozitate direct pe paviment, utilizarea de echipamente și ustensile improprii, din plastic sau cu emailul întrerupt, care nu pot fi dezinfectate corespunzător, produse pentru care nu se poate stabili încadrarea în data limită de consum, neexistând o trasabilitate care să permită acest lucru.
Astfel, inspectorii au dispus oprirea definitivă a unor produse în valoare de aproximativ 8.500 de lei și OTPS spatii și echipamente neigienizate corespunzător. Localul a primit o amendă în valoare de 15.000 de lei și un avertisment.
De asemenea, controale au fost și din partea reprezentanților DSVSA Bihor care au constatat neconformități privind depozitarea produselor alimentare și privind programul de autocontrol. Pentru neconformitățile constatate, restaurantul a fost sancționat contravențional conform HG nr. 984/2005, art.4, lit. a, punctul 5 și art. 7, lit.a, punctul 7, cu modificările și completările ulterioare și s-au reținut oficial 28,4 kg preparate din carne care au fost dirijate spre o unitate specializată de neutralizare, conform documentului pus la dispoziție de către tatăl copilului. După ce DSVSA Bihor va răspunde solicitării ziarului, vom reveni cu mai multe detalii.
Trimite articolul
XAsta e deschis de pe vremea lui Filip. Propaganda va da vina pe Bolojan, dar nu tine ca eu sunt inteligent
-
stim cu totii ca filip e implicat si are carne depozitata provenita de la congelatoarele aermatei americane. congelatoare care fac legatura cu tunelurile din bucegi.
-
Asa legatura are comentariu tau… Ca tamaia cu heroina.
Astea sunt restaurantele alea cu nume fistichii la mancare ca sa coste mai scump. E plin de ele in centru, patronii evident din gasca “castigatoare”.
Si ce revoltati erau astia din gasca cand a indraznit aia din Londra sa critice “restaurantele” 🙂
Cica daca vrei o simpla friptura nu gasesti dar de mizerii cu denumiri care mai de care “food nouveau” e plin 🙂
Cum pot unii sa-si duca si copii acolo sa infulece prostiile alea, nu pot sa pricep.
Vineri in data de 25 August, locatie Rogerius, La Turcu, am cumpărat eu, fetița mea (5ani) și sora mea 2 shaorma, eu fiind însărcinată in 27 de săptămâni, menționez ca și soțul meu a consumat din shaorma noastră câteva guri.
Am făcut cu toți toxiinfecție alimentara iar eu am fost internata la Maternitatea Oradea fiind însărcinată și cu pericol pentru sarcina.
Dacă acest articol notat acum este in urma unei situații asemănătoare dar la finalul lunii Iulie, vreau sa transmit tuturor ca încă lucrurile sunt la fel fiind finalul lunii August.
Nu vom mai consuma niciodată de la ei și ar fi bine sa primească controale frecvente toate Fast Foodurile mai ales pe timp de vara.
Sper sa vadă cât mai multă lume articolul și comentariul meu pentru a trage un semnal de alarma.
-
În loc sa gătești te duci la turcu cu copii și le dai saorme inclusiv tie care ești gravida când ar trebui sa mănânci la regim da putoarea e putoare
-
Tot stau sa iti analizez comentariul.. oare te-o violat bunicu tau cand erai mic/mica? te bagi in discutie precum snurul unui tanga intre fesele unei femei. Scarba mica ce esti
-
-
Ati făcut reclamație cum a făcut domnul asta? Dacă toți ar lua atitudine iar romanii ar avea pretenții mai ridicate atunci acești derbedei nu și-ar mai bate joc de oameni.
-
Nasol ca te risti sa mananci tampenii, insarcinata fiind si la a doua sarcina. Ba ii mai dai si fiicei tale de 5 ani.
Multa sanatate, bine ca ati scapat relativ ieftin. -
Din Rogerius nu apartine de ei, nu mai mancati la fastfooduri cu copil mic!!!
-
Aveti grija in sarcina cu consumul de alimente de la fast-food. O cunostinta tot de la kebab consumat in sarcina a facut toxoplasma, cu risc major pt sarcina. Evitati asemenea localuri.
-
Rogerius este La Turcu 2, nu are legatura cu patronul de la La Turcu’.
Ati venit la noi in tara si ati fost primiti bine, altfel nu ati fi ramas. V-ati deschis afaceri si asta este respectul pe care ni-l aratati. Dupa aia va mirati ca lumea nu va mai place. Ar trebui sa va fie rusine si sa incepeti sa va respectati clientii care va dau o paine sa mancati. Paradoxal, dar ei va hranesc pe voi.
O singura data am mancat si eu la Turcu si a doua zi am avut toxiinfectie alimentara! Greata, varsaturi, dureri de burta, oribil! Imi pare rau ca nu am luat masuri sa fac si eu o reclamatie la timp! Cine a mai mancat de acolo in acea zi, mi a povestit ca a patit la fel!
…si lângă piața Rogerius, aceeași denumire de firmă, avea spațiul exterior de servit la mese, nemăturat, neaspirat ….nu credeai că ești la un restaurant…așa cum se pretind…
ASTAI MANEVRA BAI EXCROCILOR LA TURCU E CEA MAI BUNA SAORMA DIN ORAS CLAR A DERANJAT PE CINEVA CU RELATII SUS
-
E gustoasa dar e stricata și preparata într-un mare jeg. Asta nu a priceput creierul tău se maimuța. Du-te la școala din nou ca ești varza la exprimare și gramatica. Manevre sunt in capul ăla al tău debusolat. Nu vezi câți și-au întors stomacul pe dos de la șaormele alea gustoase?
-
Si eu mananc tot timpul din Rogerius de cand s-a deschis si niciodata n-am patit nimic…inclin sa cred ca-i asa cum a scris domnul dinaintea mea.
-
Aveti dreptate,multi multi ani mergem La turcu ,niciodata nu am avut probleme,e cea mai buna calitate,iar pe Principalei in alta parte am patit de mai multe ori cu calitate!!
-
vezi ca te asteapta jungla nimicusule !
si ce vroiai sa iti dea in sarachia asta cand un kil de carne pe bune e intre 40-50ron ?, romunache , mai ales oradenache nu a inteles ca munciacas e cea mai inteligenta alegere
…cu ani în urmă am luat și eu o șaorma de la ei…atitudinea angajaților nerușinată față de clienți, carne super sărată, probabil ca să nu se simtă că a intrat în putrefacție, m-am simțit rău după experiența culinară “Pietonal Art Nouveau”. Nu mai stiu cum e in ultimul timp pentru ca nu am mai mancat “pe centru” mai toate “fast food”-urile erau la fel…niste tepe pentru care iti trebuie stomac de maidanez si bila de gascan.
Gatiti acasa, faceti sandvich si mancati pe banca…pare meschin dar e mai sanatos…pana apar ofertanti de “junk food” acceptabil.
La turcu Rogerius nu are nici o legatura cu cea de pe Republicii.
Iar pt ce’i care au avut probleme nu mai stati si va plangeti pe net, faceti reclamatie la protectia consumatorului!!!!
da….. eu am mancat odata la Turcu 2 Rogerius in vara asta…prin iunie….dar era bine marinata carnea in nitriti si conservanti…si nu a apucat sa se strice in cele 8-9 ore cat a stat pe stativul ala de la reshou….ca eu am mancat pe la ora 14……noroc ca a avut multi nitriti si nu s-a stricat….apoi vara mai intrebati si voi daca au pus destui conservanti …..ca pe caldura asta……vezi ce patzesti
Eu nu i-am vazut niciodata cu manusi pe oamenii aia.
Dar lumea tot merge la ei.
Problema mare este ca AU RULAJ dar tot au gasit carne STRICATA.
Rezulta simplu ca turcu cumpara carne care urmeaza sa se strice intr-o zi – 2 in cantitati mari la preturi mici.
E o practica si asta. TU vezi rulaj si zici baaa e proaspata.
E proaspata la ei, cam de aruncat la altii.
-
…pentru profit se cumpara cea mai ieftina carne si probabil in apropiere de data expirarii…cand angrosistii o dau cu 50% reducere.
-
Cea mai ieftina carne este din animalul decedat din cauze diverse …
Sandu2100 tu manaci ciorba ce ti-o da partidul? Postacii manca pe holul partidului
TOXIINSPECTIE ALIMENTARA!!!
ATENTIE MARE! LA TURCU 2 nu are legatura cu LA TURCU Republicii.
-
Ai facut tu promotie cerebrala
-
Turcu 1 a stat si va sta mereu bine pe cariceps
-
Turcu 1 a stat si va sta mereu bine pe cariceps. Turcu 2 nu tine de Turcu 1.
Pai nu ați închis bojdeuca trebuia închisă definitiv dar o pot 8nchide clienții ne mai cumpărând nimic de la ei,dacă nu va ajunge cele văzute și citite aici atunci pofta mare.