Polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe individ că în noaptea de 29 spre 30 iulie, acesta a intrat prin efracție într-o societate comercială și a furat un motofierăstrău, aparatură electrică și alte bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.200 de lei. Suspectul mai este bănuit că ar fi pătruns prin efracție în perioada 29-31 iulie, într-o altă locuință din Oradea și a furat aparatură electrică de aproximativ 2.600 de lei.
Același tânăr este bănuit de polițiștii orădeni că, în perioada 12 iulie – 1 august, ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din Oradea și ar fi sustras o mașină electrică pentru tuns iarba și alte bunuri în valoare de 7.000 de lei.
Băiatul mai este bănuit și că, în perioada 3 – 7 august, ar fi pătruns prin și efracție în garajul unui orădean și ar fi furat două geamantane, produse alimentare și alte bunuri, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.
Bihoreanul în cauză mai este bănuit și că a intrat prin efracție în pivnița unei persoane.
Prejudiciul a fost recperat parțial de polițiștii orădeni. În urma continuării cercetărilor și analizării probelor obținute, marți,20 august, polițiștii orădeni l-au reținut pe tânărul bihorean pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bihor.
Miercuri,21 august tânărul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul comiterii de furt calificat în formă continuată. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a emis pe numele bihoreanului un mandat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activității nfracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.
PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:
-(programul de lucru,numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facăla fel;
– Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;- Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;
– Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!
– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare dinexterior. Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedălocuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.
În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţilegătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentrua verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru asesiza în cel mai scurt timp poliţia ! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iarbunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!