Tânărul beiușean, de origine romano-japoneză și-a încheiat primul său an de studenţie la Oxford cu cea mai mare medie dintre studenţii informaticieni, asta după ce a câștigat medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.
„Pot să spun că sunt în jur de 30 de studenţi la informatică pură, dar, dincolo de număr, faptul că aceşti colegi sunt la Oxford înseamnă că sunt dintre cei mai buni. Eu am terminat cu 8,95, în condiţiile în care se ştie că la Oxford se dau note foarte mici. Profesorii sunt mult mai stricţi”, a declarat, pentru AGERPRES, Tamio.
Printre genialii cu care beiușeanul e coleg la Oxford se află și cea mai tânără premiată Nobel, pe când avea 17 ani, pakistaneza Malala Yousafzi.
„Aşteptăm ce oferă România. Toţi copiii aceştia, care fac pe bani grei facultatea la Oxford, să vedem dacă se mai întorc. Tamio nu ştie deocamdată ce va face în viitor. Depinde ce i se oferă. În America, la Silicon Valley e viaţă grea. Europa e mai liniştită, parcă. Oamenii au o viaţă mai comodă, mai calmă. Cel puţin aşa aud de la colegii lui Tamio care au terminat facultatea şi care lucrează în Elveţia, la Google. Sunt foarte liniştiţi, au vieţi tihnite. Eu cred că şi România are potenţialul să facă aşa ceva. Să vedem”, spune mama olimpicului mondial potrivit sursei citate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!