Primăria anunță că a lansat în licitația pentru reconstrucția halei care a ars, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 5 decembrie. Valoarea lucrării e estimată la peste 112 milioane de lei, cu TVA. „Proiectul se va realiza în două etape. Etapa 1 cuprinde amenajarea și reconstruirea halei C1, care a ars în incendiul din 2020, având o suprafață de 1.770 metri pătrați.
[eadvert]
Aceasta va cuprinde 21 de module în sectorul de flori, 28 de module în sectorul de lactate și 20 de module în sectorul de carne. Totodată, în această etapă va avea loc amenajarea a 50 de locuri de parcare stradale, cu staționare de scurtă durată, plus accesul dinspre bulevardul Nufărul spre str. Cantemir.
La o distanță de 1,5 metri de zidurile rămase după incendiu, care vor fi păstrate și recondiționate, se va construi noua structură pe profiluri de aluminiu și pereți de sticlă. Pe partea exterioară a sticlei se propune gravura, care conține imaginea tâmplăriei anterioare, originale. Între spațiul dintre zidurile fostei clădiri și peretele cortină, se propune montarea de rigole, pentru a eficientiza curățarea acestui spațiu”, transmite Primăria.
Clădire nouă
În etapa a doua, se va realiza o construcție nouă, după modelul celei din Rogerius, doar că aceasta va cuprinde și o parcare subterană de 161 de locuri. Spațiile comerciale prevăzute sunt împărțite astfel: sector de legume-fructe cu 504 mese, sector de alimentație publică, sector de produse alimentare cu 34 de spații comerciale, sector de produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 metri pătrați.
Complexul este prevăzut cu două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol și birouri pentru persoanele din administrație, plus alei pietonale, spații verzi și drumuri de acces. Conform uzanțelor, procedurile birocratice de achiziție nu ar trebui să se prelungească mai mult de trei luni. Termenul-limită pentru implementarea proiectelor europene este finalul anului viitor.
Trimite articolul
XPretul sta este un record mondial rezultand aproape 13 000 euro/mp, chiar daca sunt bani europeni cu banii astia se putea amenaja toata piata din cetate si inca era mult, dar la noi lucrarile din bani publici se fac la preturi astronomice.
Hala nu arata asa ati ars ca sa faceti ceva nou proiect
Ce este RO-HU ? Pe cine reprezinta si cine vor fi adevaratii proprietari ? . . . . . ?