Concret, aceasta spune că, în urmă cu două luni a propus „afişarea pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Oradea a proceselor verbale de control/rapoartelor/auditurilor încheiate la Primăria Municipiului Oradea, la instituţiile şi societăţile subordonate Consiliului Local de către organele abilitate (Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Curtea de Conturi, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, etc). Propunerea semnată de grupul UDMR din Consiliul Local e că „afişarea se va face în termen de zece zile calendaristice după semnarea şi înregistrarea documentelor, respectiv zece zile de la soluţionarea eventualelor contestaţii”.
„Răspunsul primit este că dl. primar este pentru transparenţă dar încă propunerea noastră nu a ajuns pe ordinea de zi. Îi e teamă domului primar că şi consilierii liberali vor fi de acord cu această propunere?”, se întreabă Kirei.
Contracte incomplete?
Kirei are nemulţumiri şi faţă de modul în care sunt întocmite contractele pentru ocuparea parcurilor industriale. „Nu am primit nicio explicaţie logică de ce nu se doreşte ca în contractele de concesiune din parcurile industriale să fie stipulate penalităţile concrete în care concesionarul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate privind crearea şi menţinerea locurilor de muncă pentru că a beneficiat de aceste facilităţi. Se doreşte trecerea cu vederea sau acordarea de contracte unor firme de avocatură care ulterior, în instanţă, să obţină despăgubirile?”, este dilema udemeristei.
Joacă şi sport
Kirei apreciază, în activitatea executivului, faptul că se remediază defecţiunile în locurile de joacă din oraş şi se montează panouri de baschet astfel încât populaţia să poată face sport. Vede asta ca pe o punere în operă a unor puncte din programul cu care ea a candidat pentru funcţia de consilier – „executivul a preluat o parte din programul meu privind reamenajarea spaţiilor de joacă, inclusiv instalarea coşurilor de basket stradale. În aprilie, mai eu am prezentat în programul meu că vreau să reabilitez locurile de joacă. Am văzut că dl. viceprimar a fost acolo şi că se instalează alte jocuri. Mă bucur că în acest fel, ajuns proiectele mele la oameni”, declară Kirei.
Insistă pentru un centru de paleaţie „de stat”
Udemerista s-a referit şi schimbarea destinaţiei unor spaţii din Centrul Oncologic. „M-ar bucura şi mai mult dacă executivul, după ce a renunţat la amenajarea departamentului paleativ la etajul al IV-lea de la Centrul de Oncologie ar găsi un loc unde să construiască această secţie pentru persoanele în vârstă, fără posibilităţi financiare. Nu putem să spunem că nu există în Oradea centre paleative dar acelea sunt private şi nu „de stat”, spune Kirei.
Etajele III şi IV ale Centrului Oncologic sunt pe cale să fie amenajate pentru secţiile de urologie şi hematologie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!