Lăcașul e inspirat din bisericuțele albe cu acoperiș albastru din insulele grecești, iar turla din cea a Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos unde Mihai Neșu merge în fiecare an începând din 2015. Biserica are o suprafață construită de 95.87 mp și o suprafață utilă de 72.11 mp.
„A început turnarea primului strat de beton la fundația bisericii. Estimăm că șantierul va avea o durată de 18 luni dacă reușim să strângem toate fondurile necesare și Dumnezeu ne ajută să finalizam. Copiii români cu dizabilități au mare nevoie de susținerea noastră, de terapii, pentru a se recupera și asa cum știți la actualul centru primim copii din toată țara ba chiar și copii români care vin din Italia, Austria pentru recuperare căci acolo nu își permit sau nu se fac terapiile necesare”, explică Mihai neșu de ce dorește să vadă cât mai repede finalizat proiectul complexului construit la Cihei.
Episcopul Oradiei va sfinți vineri, 18 iunie, piatra de temelie a bisericii pe care o construiește Mihai Neșu în Complexul Sf. Nectarie din Cihei, complex destinat recuperării copiilor cu dizabilități neuro-motorii. Anunțul a fost făcut de Agenția de știri Basilica.ro.
[eadvert]
Pentru că Mihai Neșu consideră că „că nu există moment din istoria mântuirii care să dea mai multă nădejde celor bolnavi decât acesta” decât Bunavestire, acesta va fi și hramul bisericii, primul imobil din complex pe care fostul fotbalist a decis să-l ridice. Hramul e legat de mesajul pe care vrea să-l transmită Mihai Neșu, acela de speranță dată părinților care vor veni cu copiii la recuperare, mesajul că starea micuților se va schimba în bine. Un alt argument al lui Mihai Neșu în alegerea hramului e acela că „Maica Domnului știe cel mai bine ce înseamnă suferința pentru că și ea a avut de dus o cruce foarte grea și este model pentru toate mamele care își aduc copiii la noi la fundație.” Cel de-al doilea hram va fi Sf. Ioan de Shanghai și san Francisco. „Astăzi (11 iunie n.r) am primit binecuvântare și aprobare pentru al doilea hram, care poartă numele unui sfânt tare drag nouă, un sfânt ce s-a îngrijit în mod special de copii și bolnavi8, a anunțat Mihai neșu în jurnalul său de șantier. Mihai Neșu s-a inspirat din imaginile cu bisericuțele cu acoperiș albastru din vacanțele copilăriei sale petrecute în Grecia.
„Când eram mic îmi petreceam vacanțele pe insulele grecești și mi-au rămas la suflet bisericuțele lor văruite în alb și cu acoperișul albastru…Am adaptat aspectul lor la stilul românesc și a ieșit o biserică în plan de cruce, cu o suprafață construită de 95 de metri pătrați și 70 de metri pătrați suprafață utilă, care va fi complet albă. Turla va avea acoperișul turcoaz”,a spus Mihai Neșu pentru basilica.ro.
Fiecare dintre noi poate deveni ctitor al bisericii sau poate face donații. Pentru donații Mihai Neșu Foundation(menționează „pentru biserică” la Detaliile transferului)RO63BTRLRONCRT0246793101 – cont în Lei;
RO13BTRLEURCRT0246793101 – cont în Euro;
RO17BTRLUSDCRT0246793101 – cont în USD: BIC Swift
BTRLRO22; Banca Transilvania – Sucursala Oradea, România
Trimite articolul
XMiturile se fac cu bani.
-
In loc sa investeasca in complex, el investeste in popi. No comment P.S. Astept sa citesc despre actiunile caritabile avand ca scop dotarea complexului cu ce e nevoie
mai bine ati construii spital … sa va inspirati din whuhan .. de biserici are nevoie neamu ….
No si ?……