Activitatea derulată în 2024 de către Asociația pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune (APTOR) (Visit Oradea) a fost prezentată joi, în cadrul unei conferințe de presă, de către directorul general Alexandru Chira. Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune este o organizație de management al destinației, realizată în baza unui parteneriat public-privat, demarat în anul 2015, între Primăria Oradea și cei mai importanți agenți economici din domeniul turistic din Oradea și Băile Felix.
Principalele elemente care au definit activitatea APTOR anul trecut au fost următoarele:
- Evenimentul anului: Concertul extraordinar susținut de Andrea Bocelli în luna noiembrie, unul dintre cele mai importante momente culturale organizate în Oradea.
- Impact major pe social media: Aproape 10 milioane de persoane au fost atinse prin canalele proprii Visit Oradea.
- Creștere pe Instagram: Contul Visit Oradea a depășit 100.000 de urmăritori, consolidând astfel prezența orașului în mediul digital.
- Creștere a numărului de turiști: Peste 235.000 de turiști au vizitat Oradea, iar numărul de înoptări a crescut cu 4% față de perioada pre-pandemie.
- Evenimente record: Oradea FestiFall a atras peste 120.000 de participanți, iar luna decembrie a fost cea mai bună din istoria Visit Oradea, cu aproape 31.000 de înoptări.
Oradea, o destinație turistică de top în România
Comparativ cu alte destinații turistice importante din România, Oradea se menține în top 8 național, fiind una dintre cele mai atractive locații pentru turiști. Creșterea numărului de înoptări reflectă diversitatea activităților recreative și atractivitatea evenimentelor organizate, durata medie a sejurului depășind 3 zile.
‘Pentru Oradea, anul 2024 a reprezentat o creștere moderată, creștere susținută în ultimii 3 ani. Astfel, Oradea a avut cu peste 4% mai mulți turiști decât în 2023, reprezentând primul an cu depășirea înnoptărilor dinainte de pandemie, an referință 2019’, a declarat directorul Alexandru Chira.

Foto: PMO
Capacitatea de cazare în Oradea, conform INS, a crescut de la 77 de unități de cazare, în anul 2023, la 86 în anul 2024, investiții în proprietăți mici.
Bugetul integral al APTOR pentru anul trecut a fost de 22,8 milioane de lei, din care 16 milioane de lei de la bugetul local, restul venituri proprii, cotizații, sponsorizări.
Trimite articolul
XSi cate bani au ramas la popor? Cati bani au ramas la oradeni, turisti care fac poze si pleaca seara cu autobusul
-
Da ce mult am câștigat cu turiștii ha ha ha!
Vin autocare cu turisti in trecere spre bulgari si dorm o noapte la hotel.Asa turisti sa tot ai.Avem avioane, aeroport si turisti aproape de loc.
da ce misto ar fi sa fie Oradea card cum a fost mai demult …. doar ca noa…. de ce sa mai existe daca era ceva bun
31000 de inoptari in 86 de unitati de cazare, asta e ca si cele +90 de cladiri artnouveau, numai prostii mai pun botul.
Turismul creste, salariile ioc.
Super realizari, mai baieti.
Nu sunt înoptări sunt turiști în trecere câteva ore spre Clu, Brașov etc.
Nu mi-ati acceptat comentariul fiindca scriu adevarul! Oradea e praf la turism, NU EXISTA aia dooaste de mii de turisti! Unde-s, ca nu vezi turisti aproape niciodata in centru!
Si ce fac turistii aiamulti prin Oradea, se uita la vitrinele spatiilor comerciale inchise din centru, isi mai fac 2 poze in Piata Unirii si pleaca ??
Seara pe centru e pustiu…mai pustiu ca niciodata în recentă istoria orașului. Pasajul Vulturu Negru e aproape gol. Cu excepți acâtorva localuri de pe Kogălniceanu…totul e mort….mai mult nu poate să ducă orașul. Știu și eu…sau poate cine știe s-au schimbat obiceiurile, gnerațiile…lumea se distrează în metavers