Elevii Mara Vernon, Maria Sărac, Damian Gudiu, Antonia Suiugan, Diana Goman (clasa a XI-a C), Sofia Bonca și Daniela Trip (clasa a X-a C), coordonați de prof. Paula Dumea și lector Răzvan Mureșan, au impresionat juriul cu adaptarea modernă a unei piese clasice din secolul al XVII-lea, „La vida es sueño” (Viața e vis) de Pedro Calderón de la Barca.
În prezent, există 11 secții bilingve de limba spaniolă în România, situate în principalele orașe ale țării, al căror obiectiv principal este formarea elevilor cu un nivel ridicat de cunoaștere a limbii și civilizației spaniole. Aproximativ 1.000 de elevi studiază, pe lângă curriculumul național românesc, limba, geografia, istoria și cultura Spaniei în instituțiile de învățământ participante. Este vorba despre:
- Colegiul Național „Unirea”, Brașov;
- Liceul Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”, București;
- Colegiul Național „Iulia Hașdeu”, București;
- Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Cluj-Napoca;
- Liceul Teoretic „Eugen Pora”, Cluj-Napoca;
- Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Constanța;
- Colegiul Național „Carol I”, Craiova;
- Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”, Roșu-Chiajna;
- Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Oradea;
- Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Ploiești;
- Liceul Teoretic „Jean Louis Calderon”, Timișoara.
Ca expresie a cooperării educative și culturale dintre Spania și România și în cadrul Programului Secțiilor Bilingve Româno–Spaniole, Festivalul Național de Teatru Școlar în Limba Spaniolă este un eveniment anual organizat de Ambasada Spaniei, prin Biroul Atașat pentru Educație, în colaborare cu Ministerul Educației din România.
An de an, trupele de teatru formate din elevii celor 11 instituții de învățământ care fac parte din Programul Secțiilor Bilingve de Limba Spaniolă din România pun în scenă piese de teatru, originale sau adaptate, scrise de autori spanioli și hispanoamericani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!