Procurorii din cadrul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi, două persoane fizice şi o societate comercială, pentru evaziune fiscală în formă continuată și pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit portalului instanțelor de judecată, în cauză este vorba despre Edu Dorinel, SC Doriram SRL și Stănescu Mihalache, care au fost trimiși în judecată pe 2 aprilie 2021 pentru evaziune fiscală. După cum reiese de pe portalul instanței, judecătorii nu au fixat încă un termen în dosar.
[eadvert]
E.D., în vârstă de 56 de ani, din Oradea, ca reprezentant al unei firme de construcții, este acuzat că în lunile noiembrie – decembrie 2015 ar fi comis 13 acte de evaziune fiscală în formă continuată. Și societatea orădeanului de 56 de ani este trimisă în instanță pentru aceeași infracțiune.
De complicitate la evaziune fiscală este acuzat și ieșeanul S.M., de 35 de ani, reprezentant al altei societăți comerciale, care ar fi eliberat mai multe facturi fictive pentru materiale de construcții.
Concret, procurorii au reținut că bărbatul de 56 de ani a înregistrat (din 13 noiembrie 2015 până 23 decembrie 2015) în evidențele contabile ale societății pe care o conducea, documente de achiziţie fictive.
Facturi 3.913.567 lei
„Facturile fiscale nu aveau o justificare economică sau comercială, nu reflectă operaţiuni reale, nefiind realizată în fapt achiziţia ori prestarea serviciului. Documentele au fost emise de SC L… SRL, în scopul diminuării bazei impozabile şi sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciind bugetul consolidat al statului prin deducerea ilegală a TVA – ului și diminuarea impozitului pe profit, cu suma totală de 1.262.440 lei, ca urmare a achiziţiilor fictive declarate de SC D… SRL de la societatatea furnizoare – SC L…. SRL (13 acte materiale reprezentând cele 13 (treisprezece) facturi fiscale, în valoare totală de 3.913.567 lei”, a transmis prim procurorul adjunct Gligor Sabău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
Ieșeanul de 35 de ani, reprezentantul legal al societății comerciale «L…», este acuzat că, în baza unei rezoluții infracționale unice, a pus la dispoziția orădeanului facturile fictive (achiziția/prestarea serviciul neexistând în fapt), cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.
Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător pe toate bunurile mobile şi imobile aparținând inculpatului E. D. și societăţii comerciale SC D…. SRL.
În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au colaborat cu lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Bihor – S.I.C.E.
„Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaților mai sus menționați și trimiterea lor în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a precizat procurorul Gligor Sabău.
Trimite articolul
XL-ai dat pe popa. Acum îl dai pe leuca. AHahahhaha
cu sau fără TVA? Că dacă-i fără…
LOOOL