Prin hotărârea 708/2024, un complet de judecată de la Secţia a III-a Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Tribunalului Bihor a respins „ca neîntemeiate excepțiile lipsei calităţii procesuale pasive şi lipsei de interes a reclamantei Asociaţia Consiliului Consultativ Cetăţenesc Bihor, invocate de pârât prin întâmpinare. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată având ca obiect suspendare HCL nr.835/2024, formulată de reclamanţii Incze Emil şi Asociația Consiliul Consultativ Cetățenesc Bihor, în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Oradea. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”.
Sentința instanței se referă la hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, a indicatorilor tehnico-economici rezultați, varianta I – recomandată de proiectant, respectiv a coridorului de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local „Amenajare intersecție strada Tudor Vladimirescu – strada Plevnei”.
În anunțul publicat pe pagina de FB a asociației, la 31 octombrie, asociația afirma că a decis deschiderea unui proces in contencios administrativ pentru suspendarea provizorie și anularea HCL Oradea nr. 802/2024 și a HCL-urilor subsecvente de aprobare a achiziției imobilelor situate pe str. Plevnei nr. 15 și Tudor Vladimirescu nr. 39, ce vor fi demolate pentru realizarea investiției. În cererea de chemare în judecată au fost invocate o serie de motive de nelegalitate privind proiectul municipalității. Soarta acestui proiect se va tranșa la Curtea de Apel.
Referitor la depunerea unui recurs de cei care au pierdut în prima instanță, primarul Florin Birta susține că acest lucru nu va afecta continuarea demersurilor începute și realizarea lucrărilor. Totuși edilul a admis că, în funcție de decizia definitivă în această speță, primăria va respecta sentința finală a instanței.
Trimite articolul
X“Tribunalul Bihor” e o gluma proasta.
Mutati procesul oriunde si veti castiga.