Măsura preventivă a fost dispusă în octombrie 2023 de procurorul de caz din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA. Încheierea prin care instanța a revocat controlul judiciar poate fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel Oradea. Așa cum Jurnal bihorean și Bihon au relatat, Nadia Racz a fost reținută în octombrie 2023 și a fost acuzată de luare de mită, alături de alte trei funcționare din cadrul ITM Bihor.
„În perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale, inculpata Racz Nadia Florentina și trei dintre subalternele sale (…) acționând în echipe diferite, ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, de la mai mulți oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 de lei și 4.000 de lei”, au precizat procurorii DNA.
Potrivit anchetatorilor, acești bani ar fi fost ceruți și primiți de funcționare pentru a nu îi amenda pe cei vizați pentru diferite nereguli, printre care „munca la negru”.
[eadvert]
În plus, pe 13 iunie 2023, Nadia Racz i-ar fi anunțat pe administratorii unor firme că, în aceeași zi, angajații ITM vor desfășura controale în domeniul construcțiilor. În luna aprilie a acestui an, directoarea adjunctă a ITM, între timp suspendată din funcție, a fost trimisă în judecată. Cele trei funcționare implicate în acest caz și-au recunoscut vinovăția și au încheiat acorduri și procurorii. Ele au acceptat pedepse cuprinse între un an și 10 luni și trei ani închisoare cu suspendare.
Directoarea adjunctă a ITM Bihor, Nadia Racz, trimisă în judecată pentru luare de mită
Citiți principiile noastre de moderare aici!