„Motivul pentru care cei trei au investit în acest centru constă în faptul că pentru ei şi cu siguranţă pentru marea majoritate a oamenilor, sănătatea este cea mai de preţ avuţie”, spune Laura Chirilă, membru al centrului.
Activităţile de care se ocupă Ciprian Rosu se referă la consultanţă în afaceri, resurse umane, precum
şi Business Networking. Bogdan coordonează activitatea unei societăţi din industria chimică şi industria prelucrării metalelor, iar Cristi administrează o companie de transporturi de mărfuri interne şi internaţională şi oferă consultanţă pe parte de dezvoltare de business.
Laura Chirilă spune că cei trei au ales domeniul terapiilor complementare pentru că acestea sunt un tip aparte: „Punctele forte ale acestor terapii sunt reprezentare de faptul că sunt noninvazive şi nu se bazează pe substanţe chimice. Terapiile complementare folosesc substanţe naturale şi ajută organismul să îşi folosească propriul sistem imunitar pentru a lupta împotriva afecţiunilor. În acest sens sunt terapii care presupun mişcare într-un mediu coordonat, terapii care au la bază diferite forme de masaj, terapii care echilibrează latura mentală sau energetică, terapii care presupun meditaţie etc.. Acest
tip de tratare propune o abordare naturală care este în concordanţă cu valorile şi principiile noastre”.
Ideea a pornit se pare de la Cristi, care a trăit o experienţă în încercarea de a-şi trata o afecţiune, atât prin medicina alopată, cât şi prin cea complementară. El a observat (cât a durat acest proces) anumite elemente pe care medicina complementară nu le avea sau care puteau fi îmbunătăţite, spune Laura.
Zic că e proiect unic
La o întâlnire de business networking care a avut loc în decembrie 2014, el şi a prezentat ideile, iar Cipri şi Bogdan le-au considerat a fi foarte bune, aplicabile şi necesare. Împreună, cei trei au început să studieze subiectul terapiilor complementare, să se documenteze despre piaţă şi chiar să faca studii de piaţă referitoare la acestea. Au descoperit că există nu doar cunoştinţe despre acest tip de medicină, interes cât şi faptul că publicul chestionat agreea ideea unui centru care să unească mai multe tipuri de terapii sub același umbrelă. În toamnă, cei trei găsiseră deja aproximativ 20 de terapeuţi cu care doreau să colaboreze iar acum ei spun că proiectul lor este unic pe piaţă prin prisma elementelor componente, a modului in care interacţionează şi a uneltelor pe care le folosesc.
Evaluare
Cei trei spun că au introdus pe piaţă conceptul de evaluare continuă, adică recomandă ca fiecare persoană care are o afecţiune şi doreşte să apeleze la terapii complementare să fie evaluată de un expert care practică şi cunoaşte toate principiile terapiilor complementare. Evaluarea iniţială are rolul de identifica toate informațiile relevante de care au nevoie terapeuţii, dar şi de a găsi cauzele afecţiunilor.
Pe baza acestor informaţii terapeutul Coordonator concepe un program personalizat propunând acele terapii care se potrivesc cel mai bine persoanei şi afecţiunii acesteia. Se recomandă tratarea cauzei acolo unde este posibil, pentru a preveni sau păstra sub control efectele (manifestările fizice), dar se
recomandă şi terapiile care au impact asupra efectelor. Cei trei tineri spun că astfel îmbunătăţirea stării de sănătate are loc într-un interval mai scurt, dar se păstrează pe termen mediu şi lung. Pe parcursul desfăşurării mixului de terapii, toate progresele sunt notate într-un soft care păstrează informaţiile confidenţial.
Ziua Porţilor Deschise
În această sâmbătă, 19 martie, între orele 10:00 – 17:00 organizează, în str Rozmarinului 14, Ziua Porţilor Deschise. În acest interval orar, doritorii se pot întâlnii cu reprezentanţii centrului şi cu terapeuţii de aici şi vor putea chiar să experimenteze pe scurt anumite terapii, dar şi să participe la tombola organizată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!