Rezultatele la examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea s-au afișat miercuri după amiază. Astfel, 1.410 candidații prezenți au fost declarați respinși, iar 535 au fost admiși. 13 candidați au depus contestații. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate astăzi.
[eadvert]
La programul de studiu „Medicină” au fost admiși 149 de candidați, dintre care 79 pe locuri bugetate. Dintre aceștia, 13 au obținut note de 10.
Ultima notă de admitere la licență pe locurile bugetate de stat a fost 9,77. La concurs, doi dintre candidați au obținut nota 9,77. La departajare, unul dintre candidați a trecut la „cu taxă”, cu nota 9,77.
Facultatea a stabilit două criterii de departajare: media la BAC și rezultatul la examenul de Bacalaureat la transdisciplină. Cea mai mică notă de admitere la acest program de studii a fost 9.47.
La specializarea „Farmacie”, nota cea mai mare de admitere pe un loc bugetat a fost 10, iar cea mai mică 9,26. Ultima notă cu care s-a intrat la „Farmacie” a fost 8,65. La specializarea „Farmacie”, au fost ocupate 55 de locuri, din care 20 bugetate.
Nouă de 10
La programul de studii „Medicină Dentară”, nouă dintre candidații admiși au obținut note de 10. Aici, ultima notă de admitere pe un loc bugetat este 9,85. În total, specializării i-au fost alocate 40 de locuri bugetate, respectiv 49 „cu taxă”. Ultima notă de admitere la „Medicină Dentară” a fost 9,64.
Prima notă de admitere la specializarea „Asistență medicală generală” a fost 9,98 pentru un loc bugetat, iar ultima pe un loc nebugetat 9,71. La „Asistență generală”, cu nota 9,68 s-a trecut la locurile „cu taxă”, ultima notă de intrare fiind 7,20.
La „Asistență medicală generală”, în total, au fost scoase la concurs 77 de locuri, din care 13 bugetate.
În schimb, la programul de studii „Balneofiziokinetoterapie și recuperare”, au fost scoase la concurs numai 50 de locuri, din care 14 bugetate. Ce mai mare notă obținută de candidații care au optat pentru acest program de studii a fost 9,94, iar ultima notă cu care s-a intrat a fost 5,56. Pentru acest domeniu de studiu 7,68 a fost ultima notă pe un loc bugetat, iar cu 7,47 s-a deschis seria de locuri nebugetate. Programul de studii „Nutriție și dietetică” a oferit 50 de locuri, din care șapte bugetate. La locurile bugetate prima notă a fost 8,99, iar ultima notă a fost 7,94. La locurile „cu taxă”, 7,58 a fost prima notă, iar ultima, 5,12.
La „Radiologie și imagistică” au fost scoase la concurs 30 de locuri, din care opt bugetate. Cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 9,87, iar ultima a fost 6,74.
La „Tehnică dentară”, au fost disponibile 35 de locuri. Aici, prima medie de intrare este 9,56, iar ultima, 5,60.
Pentru admiterea la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, concurs care a avut lo c în zilele de 1 și 2 septembrie, în domeniile Farmacie, Medicină, Medicină Dentară, Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală, Nutriție și dietetică, Radiologie și Imagistică și Tehnică dentară, s-au înscris peste 2.000 de candidați.
Concurență acerbă la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea
Trimite articolul
XAvem studenti. Pe cand si profesori?
-
Cumparam, sunt pe net de vanzare profesori. Cica e promotie pe ebay.
Ne facem de ras cu astfel de note. Cum mama naibi ultima medie este 9,47. Unde mai e clasificarea? Examenul asa ar trebuii conceput ca sa se faca o clasificare corecta, toti acesti studenti care au luat note in intervalul 9.47 -10 ar trebui sa fie dispersati in intervalul 7 – 10 din punct de vedere al dificultatii. Dar miza e alta, daca dificultatea grilelor ar fi conceputa corect pielele si bolovanii nu ar mai lua 10 ca alti 20 de participanti. Daca la o proba fizica unde doar distanta conteaza pila/bolovanul alearga doar 2 kilometri, cel care alearga 20 cu ce se diferenteaza la finalul probei? E pe acelasi loc cu cel care a alergat 2 kilometru. Deci bravo pilei/bolovanului pentru performanta si parintilor pilei/bolovanului pentru meritele deosebite de a creste o odrasla asa capabila……..e vai de noi. Daca mergeti si analizati un an de la Facultatea de Medicina Oradea, veti vedea ca dispunerea e cam asa, grupa de pile/bolovani ( nu se tine cont de ordinea alfabetica) toti sunt cu 10 pe totii ani, nimeni nu stie daca aia chiar merg pe la scoala, sunt odrasle de medici in general (doar ca unii cum a fost si odrasla lui Maghiar a cazut examenul de rezidentiat, trist, dar l-a facut tata asistent universitar) si restul. Din 80 de studenti, 20 au media 10 pe an, e socant. A ajuns facultatea sa fie mai usoara ca liceul. :)))) E plin de studenti straini care studiaza aici de la profesori care nu stiu doua boabe in engleza…….
-
Si totusi ai picat? Sau fii-ta?