Pompierii bihoreni au avut 17 misiuni de degajare a copacilor doborâți de vântul puternic, de evacuare a apei acumulate în urma ploilor torențiale, respectiv de stingere a unui incendiu provocat de trăsnet.
[eadvert]
„În scopul protejării populației din zonele aflate sub incidența avertizărilor meteorologice – Cod portocaliu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a transmis trei mesaje de înștiințare, prin aplicația informatică RO – ALERT”, transmite locotenent-colonel ISU Crișana, Camelia Roșca.
13 copaci căzuți pe carosabil, fire de electricitate, trotuare și autoturisme
Echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 2 Oradea au fost mobilizate în municipiu, pe străzile Nicolae Jiga, Șirul Canonicilor, Mihai Eminescu, Costache Negruzzi, Iza, Săvineștilor, Piața București, respectiv în Parcul Petőfi Sándor, unde au acționat pentru degajarea a 13 arbori doborâți de vântul puternic pe două autoturisme, pe acoperișurile a două imobile, pe carosabil, trotuare, fire de curent și pe o pistă de biciclete. Pompierii Stației Ștei au intervenit în localitatea Sudrigiu, pentru înlăturarea unui copac căzut pe DN 76.
De asemenea, pompierii militari din cadrul Stației Săcueni au acționat pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torențiale, în trei gospodării (trei curți și o bucătărie) situate în localitatea Săcueni.
Incendiu provocat de trăsnet
Luni, în jurul orei 19:20, echipajele Stației de Pompieri Aleșd au intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de un trăsnet, la o gospodărie situată în Șerani, comuna Borod.
„Întrucât configurația terenului nu a permis accesul autospecialelor în apropierea construcției afectate de incendiu, pompierii militari s-au deplasat pe jos, aproximativ 600 de metri, cu o motopompă transportabilă, efectuând, cu ajutorul acesteia, alimentarea cu apă de la două rezervoare aflate în curtea gospodăriei.
Forțele de intervenție au acționat timp de aproximativ o oră și 15 minute pentru localizarea și lichidarea incendiului, ce se manifesta violent la acoperișul și în interiorul anexei, în care proprietarul depozitase fân”, precizează locotenent-colonel Camelia Roșca.
Flăcările au distrus acoperișul construcției, pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați, circa trei tone de fân, patru ferestre și o ușă.
Trimite articolul
XRO-Alert pentru furtuna de luni. a fost unul fals, nu a fost nici o furtuna, nu a plouat, tot timpul vin cu alerte false.