În perioada amintită, la nivel național au fost consemnate 98 de focare noi de PPA, cele mai multe în judeţele Ialomiţa (28) şi Teleorman (25). De asemenea, în aceeaşi perioadă au fost stinse 23 de focare, dintre care nouă în judeţul Sălaj, cinci în judeţul Bihor, câte două în judeţele Hunedoara şi Maramureş, şi câte un focar în judeţele Dâmboviţa, Gorj, Mureş, Satu Mare şi Teleorman.
[eadvert]
Numărul focarelor de pestă porcină africană (PPA), active la ora actuală în România, este de 476, din care şase focare în exploataţii comerciale şi şase focare în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate 62.516 de porcine, potrivit datelor Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), publicate vineri.
La ultima raportare a autorităţilor, în data de 13 august 2021, numărul focarelor active era de 401. Potrivit sursei citate, în perioada 2019 şi până în prezent au fost stinse 3.297 de focare de pestă porcină africană.
Datele ANSVSA relevă că, în perioada 13 – 19 august, au fost înregistrate şase cazuri noi de PPA la mistreţi: în judeţul Satu Mare (trei cazuri, mistreţi vânaţi), judeţul Cluj (două cazuri, mistreţi vânaţi) şi judeţul Dâmboviţa (un caz, mistreţ vânat).
Trimite articolul
XDROP esti cam sifonat sau asa functioneaza tranportul comun in Teleorman?