Cele patru proiecte care s-au aflat pe masa consilierilor locali sunt: etapa 2 a proiectului amenajării grădinii urbane Nufărul, în zona cuprinsă între străzile Meiulu, Lotus, Vavilov și complexul Lotus, reabilitarea corpurilor A, B și C de la Colegiul Național Mihai Eminescu și amenajări exterioare, înființarea parcului de specializare inteligentă Oradea și etapa IV a proiectului privind reabilitarea sistemului de termoficare din Oradea, sprijin pentru modernizarea și realizarea de centrale în cogenerare de înaltă eficiență și pentru modernizarea rețelelor de termoficiare.
Potrivit informațiilor primite de la Marius Moș, directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională, din cele patru proiecte, pentru trei se așteaptă semnarea contractului de finanțare și parcurgerea procedurilor privind începerea lucrărilor, iar pentru proiectul privind grădina urbană din Nufărul se va trimite cererea în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile.
Proiectul privind reabilitarea a trei corpuri de clădiri de la Colegiul Mihai Eminescu și realizarea de amenajări exterioare are o valoare totală de 98,94 milioane lei, din care Primăria va suporta din fonduri proprii suma de 48,9 milioane lei, inclusiv TVA, pentru achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile plus 1 milion de lei, care reprezintă contribuția proprie din valoare eligibilă a proiectului, iar diferența va fi acoperită din fonduri europene neramursabile, respectiv 50,036 milioane lei. Prin implementarea acestui proiect, se vor obține beneficii semnificative: reducerea consumului anual de energie pentru încălzire cu 87,51%, creșterea utilizării surselor regenerabile de energie la 45,39%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 95,44%. Durata de execuție a lucrărilor este prevăzută la 36 de luni. Pentru atingerea acestor obiective, proiectul presupune o serie de măsuri complexe, structurate pe trei direcții principale: eficientizarea energetică, utilizarea surselor regenerabile de energie și restaurarea elementelor de patrimoniu.
Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru a doua etapă a proiectului privind grădina urbană din cartierul Nufărul, valoarea totală fiind de 23.185.705,98 lei, TVA inclus, iar finanțare nerambursabilă se cifrează la 22.721.991,87 lei, TVA inclus. Durata de execuție este prevăzută de 22 luni de la semnarea contractului de lucrări, iar suprafață totală pe care vor realiza amenajările este de 25.945 mp. Proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri europene de către Direcția Management proiecte cu finanțare internațională, în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021 – 2027, apelul de proiecte 714 – Regenerare urbană și securitatea spațiilor publice.
Trimite articolul
XCu 24 de milioane de euro se putea construi de la zero o clădire nouă cu toate dorarile, de cel puțin 16000 mp. Daca tot nu avem bani la buget la lucrările din bani publici se cheltuie f.mulri bani, cu valori umflate, preturi enorme in toate domeniile unde s-ar putea face economii f.mari, in domeniul autostrăzilor sunt lucrări in zona de campie cu preturi de 17 milioane euro, un preț enorm care nu ar trebui sa coste mai mult de 5 milioane euro, ca in țările vecine Ungaria, Croația s a
Cu atâția bani faci 3 clădiri noi nouțe na numa zic.mafia e patria
Cersit in dreapta cerșit in stinga de la mic la mare sportul național .