Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.
[eadvert]
Proiectul are ca scop reabilitarea unui traseu tematic, implicarea a minimum 220 de tineri și localnici din cinci comunități în activități de conservare și cunoaștere a minimum cinci arii naturale protejate. Practic, vor fi organizate prezentări, ateliere, un eveniment și o tabără Junior Ranger, în care participanții vor deveni actori, anunță Andrei Togor, de la Aqua Crisius.
„Vom realiza un film de promovare a activităților de tip Junior Ranger, a interacțiunilor pozitive om-natură din arii naturale protejate și diseminarea materialului. De asemenea, va fi reabilitat traseul tematic «O zi din viața unei lostrițe», amenajat în vecinătatea ROSCI0010 Bistrița Aurie (județul Suceava)”, a mai adăugat Togor.
Potrivit acestuia, deși activitățile proiectului sunt implementate în trei județe ale României, o bună parte a tinerilor implicați în cadrul acestora sunt din județul Bihor.
Repopulare cu 8.000 de păstrăvi
„Aqua Crisius” a marcat, la data de 24 mai, Ziua Internațională a Migrării Peștilor (World Fish Migration Day), în compania a circa 50 de elevi de la Școala Gimnazială Bulz. Alături de ei, a fost repopulată Valea Iadului cu 8.000 de exemplare de puiet, aparținând speciei păstrăv indigen (Salmo trutta), în locații special alese, pentru a-i face pe tineri să conștientizeze impactul fragmentărilor asupra biodiversității din râuri.
Proiectul are o valoare totală de 45.867,50 lei, din care contribuția APS Aqua Crisius reprezintă 5.872,50 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!