Aplicaţia informatică SIATD se utilizează de către organizaţiile care implementează răspunderea extinsă a producătorului (OIREP) şi de către persoanele juridice care gestionează deşeuri de ambalaje ale căror costuri nete şi/sau costuri de colectare/valorificare/sortare/raportare sunt finanţate de către OIREP. SIATD permite monitorizarea în timp real, la nivel de document financiar contabil și justificativ, a tranzacțiilor cu deșeuri de ambalaje pentru care organizațiile de transfer de responsabilitate (OTR) finanțează costurile de colectare.
[eadvert]
„Ne propunem ca această aplicație informatică să fie un instrument economico-financiar destinat asigurării controlului asupra tuturor operatorilor economici implicaţi în gestionarea deșeurilor de ambalaje, în vederea monitorizării și verificării trasabilității acestora în cadrul sistemului care implementează răspunderea extinsă a producătorului, asigurându-se astfel controlul asupra cantităţilor de deşeuri tranzacţionate. Prin acest sistem informatic se realizează astfel armonizarea legislaţiei naţionale aplicabile în domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje cu prevederile directivelor europene, dar și atingerea obiectivelor de reciclare/valorificare, pe care România și le-a asumat în calitate de stat membru al Uniunii Europene”, spun reprezentanţii AFM. Aplicația, precum și toate informațiile necesare se regăsesc pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Servicii Online. JB-S.D.
Deşeuri reciclabile FOTO: S.D.
Trimite articolul
XO problemă de care nimeni nu se ocupă este faptul că containerele pentru plastice sunt complet insuficiente. Toată lumea consumă apă îmbuteliată. În zona ioșia apa de robinet miroase a clor ca cel cu care dezinfectezi în baie.
Tocmai am căutat pe pe internet ” apa de consum ” și prima propoziție este ‘” Apa este un lichid inodor, insipid și incolor “.
În Oradea apa este un lichid cu gust și miros de clor de la care te doare stomacul câteva ore de la consum dar nu ai unde să arunci bidoanele de la apă decât pe lângă containere.