În acest fel, organizatorii nu vor aduna doar kilometri, ci şi bani, care până la urmă se vor transforma în șanse la viață.
Evenimentul sportiv caritabil a fost lansat în 2012 de István Szokolszky – sportiv de anduranță (4XIronman, 2xDubluIronman) – care s-a oferit să alerge 24 de ore în mod continuu pentru a aduna fonduri în beneficiul secției de Oncologie Pediatrică a Spitalului Municipal „Gavril Curteanu” din Oradea. István este însoțit în fiecare an și de un ciclist, care pedalează de asemenea 24 de ore.
Două benzi de alergare și două biciclete vor fi disponibile pentru public/sponsori, pentru a se putea alătura sportivilor pentru intervale de timp dinainte stabilite într-un tabel programator sau sunând la numărul de telefon 0727/707.404.
„Donațiile vor fi folosite pentru achiziționarea de echipamente/consumabile, în concordanță cu necesitățile prezentate de dr. Ritli Ladislau – medic specialist în oncologie pediatrică, contribuind astfel la șansa de vindecare a copiilor”, a precizat István Szokolszky. Mesajul sportivului este acela că participarea fizică este importantă, pentru că astfel putem susține sportivii de anduranță, dar putem fi și exemplu de implicare.
„Încurajăm în aceeași măsură participarea companiilor și a persoanelor fizice, pentru a face un gest nobil de responsabilitate socială. Donația se poate face personal pe durata evenimentului, sau donând orice sumă de bani în contul INGB 0000 9999 0396 5832 deschis la ING Bank (titular ACS Xterra Sport Bihor), cu specificația «24 de ore pentru un zâmbet», în funcție de posibilitățile fiecăruia”, a precizat István Szokolszky.
„Ideea de a sprijini secţia de Oncologie Pediatrică a venit din două motive: din dorinţa de a mări şansele de vindecare ale celor mai vulnerabili pacienţi ai instituţiei, precum şi din dorinţa de a da o mână de ajutor cadrelor medicale din secţie, care duc o luptă constantă pentru vindecarea şi salvarea micilor pacienţi.
Ajutorul ajunge în locul cel mai potrivit, întrucât personalul dedicat, în frunte cu dl. dr. Ritli Ladislau (şef secţie), reuşeşte să obţină rezultate foarte bune şi încurajatoare”, a explicat István Szokolszky. În acest an adunăm fonduri pentru noi infuziomate, întrucât un aparat serveşte doar un singur pacient. Cu cât mai multe aparate ajung în secţie, cu atât mai bine!
Preţul unui infuziomat este aproximativ 2.000 euro. Dorim să achiziţionăm şi noi aparate de aer condiţionat. Preţul unui aparat performant ajunge până la 1.000 euro. Este nevoie şi de aparatură de coagulare pentru laborator, care în funcţie de performanţe poate costa între 2.000 – 10.000 euro”, au precizat organizatorii.
Medici, pompieri
Până acum, mai mulți oameni de suflet s-au alăturat cauzei.
„Mara Moroșan din Timișoara, medic primar medicină de familie, mama unei fetițe, ultramaratonistă, va alerga 12 ore alături de István pentru a atrage atenția asupra posibilității susținerii muncii desfășurate în secția de Oncologie Pediatrică a Spitalului Gavril Curteanu prin donații. Pasionată de mișcare și veghind asupra sănătății oamenilor prin profesia ei, s-a hotărât să se implice în strângerea noastră de fonduri, prin care dăm o mână de ajutor cadrelor medicale din secție (prin donații de echipamente medicale), încercând astfel să mărim șansele de vindecare ale copiilor bolnavi. Un gest de bunătate și altruism a făcut Elek Keller – pompier, triatlonist, ironman și tată – vine din Ungaria (Püspökladány) să aducă donații și să alerge în beneficiul secției de Oncologie Pediatrică a Spitalului Gavril Curteanu din Oradea”, a anunțat István Szokolszky.
Citiți principiile noastre de moderare aici!