Proiectul se derulează pe o perioadă de 16 săptămâni, din 2 septembrie până în 23 decembrie 2012, prin programul Leondardo da Vinci.
Proiectul se adresează tinerilor specializaţi în asistenţă medicală şi infirmierilor, debutanţi în domeniu, care nu au avut încă posibilitatea de a ocupa un loc de muncă în domeniul sanitar.
Doar 12 tineri vor fi selectaţi pentru a putea participa la aceste traininguri. Candidaţii vor avea posibilitatea să aleagă unul dintre cele trei domenii de asistenţă medicală: anestezie-terapie intensivă, chirurgie ori obstetrică-ginecologie.
,,Dorim să le oferim tinerilor oportunitatea de a dobândi experienţă în domeniul asistenţei medicale. Mobilitatea va avea loc la Centrul Universitar de Medicină şi de Sănătate din Debreţen, spital foarte dotat, cu peste 4.000 de angajaţi şi cu rezultate medicale, pedagogice şi ştiinţifice excepţionale. Bazându-ne pe experienţele anterioare, putem afirma că participanţii au fost foarte mulţumiţi, atât de locul de desfăşurare a proiectului, cât şi de metodele, materialele şi aparatura folosită. De altfel, experienţa practică dobândită aici îi ajută să găsească un loc de muncă în domeniul sanitar, fapt ceea ce s-a realizat în mai multe cazuri’’, a declarat Tarr Sandor, preşedintele Asociaţiei pentru Tinerii şi Studenţii din Partium.
Condiţii
Potrivit acestuia, absolvenţii vor primi un certificat Europass Mobility, document cunoscut şi acreditat în Uniunea Europeană, dar şi în afara acesteia.
,,Toate costurile vor fi acoperite de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională de Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Costurile care ţin de cazare, masă şi transport (local şi internaţional) vor fi asigurate din bugetul alocat proiectului. În plus, fiecare participant va beneficia lunar de 150 de euro, bani de buzunar’’, precizează Tarr Sandor.
Pentru a putea aplica, tinerii trebuie să cunoască limba maghiară şi engleză, la nivel de conversaţie şi să fi absolvit o facultate, studii post liceale sau alte forme de învăţământ de lungă durată în domeniul asistenţei medicale.
CV-ul şi formularul de candidatură, disponibile pe pagina www.pihe.ro/ro, trebuie trimise până pe 12 august, ora 24, la adresa de email: office@pihe.ro. Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa de email menţionată sau la numărul de telefon: +4 0752.243 538.
Citiți principiile noastre de moderare aici!