„Azi se toarnă radierul general, care calcă pe toată amprenta structurii de rezistență a parcării Iosif Vulcan, pe suprafața de 1250 mp. În volum, e 750 mc de beton și oțel beton”, ne-a spus Cristian Mune, reprezentantul constructorului asocierea Drum Asfalt SRL & Trameco SA. În total, 150 de ture cu câte 13 cife, spune el.
Conform acestuia, după această etapă urmează turnarea diafragmelor, a stâlpilor și efectuarea umpluturilor pe anumite compartimente. Ulterior, se va amenaja stația de pompe și se va construi bazinul de retenție apă, necesar pentru rezerva de apă la incendiu.
Odată terminate acestea, se vor construi rampele de acces și prima placă.
Radierul are nevoie de 29 de zile pentru întărirea betonului, dar după 5 zile, necesare pentru maturare, se pot efectua manevre și operațiuni de construire deasupra plăcii de fundație.
145 locuri parcare
Noua parcare va avea 145 de locuri, dispuse pe un demisol, parter plus trrei etaje. Accesul auto și pietonal se va realiza prin partea sudică, dinspre Iosif Vulcan, având o lățime de 5,80 m. Totodată, au fost prevăzute și două accese secundare pietonale, utilizate și pe post de ieșire de evacuare în caz de incendiu – unul pe latura nordică, iar al doilea opus, în sud.
În dreptul accesului principal este propusă amplasarea încăperii personalului, de unde se supraveghează intrarea și ieșirea din parcare, locul în care se și administrează întregul ansamblu. La parter se află grupurile sanitare pentru participanții la trafic.
[eadvert]
Etajele parțiale sunt legate între ele prin case de scară și lifturi bordate cu diafragme din beton armat.
Din cele 145 de locuri de parcare, 6 sunt destinate utilizării de către persoane cu handicap. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute și spații pentru biciclete și motociclete.
Lucrările sunt executate de către asocierea formată din Drum Asfalt SRL (lider de asociere), Trameco SA (asociat) și Poliart SRL (asociat).
Valoarea contractului este de peste 10,2 milioane lei fără TVA, iar durata contractuală este de 15 luni, din care trei luni de proiectare și 12 luni execuție.
Trimite articolul
XAm o sugestie, poate autoritatile locale rezolva si fatadele cladirilor “imbracate” din oras, chiar daca multe dintre acestea sunt in proprietate privata. Cetatenii cetatii trebuie intotdeauna sprijiniti mai ales in aceste vremuri vitrege. Sunt convins ca intotdeauna se gasesc cai de mijloc pentru rezolvarea acestor probleme.