Alţi bihoreni au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Astfel, marţi 1 iunie au fost internate, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, un număr de trei persoane din localitatea Suplacu de Barcău. Acestea manifestau simptomatologie caracteristică toxiinfecţiei alimentare. „Ca urmare o echipă operativă din cadrul DSVSA Bihor a demarat de urgenţă ancheta epidemiologică. Astfel, s-a depistat că membrii familiei respective au efectuat o deplasare în Republica Ungară, ocazie cu care au consumat mai multe alimente precum: cremeş, doboş, îngheţată, pogăci cu jumări. După reîntoarcerea în ţară şi până la apariţia primelor simptome nu au mai consumat alte alimente”, a spus Mircea GeluBudău, directorul DSVSA Bihor.
Având în vedere că consumul de alimente suspecte a fost în altă ţară, DSVSA Bihor a notificat, pe calea Sistemului Rapid de alertă, situaţia apărută către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, pentru a înştiinţa autoritatea competentă din Republica Ungară. Pe de altă parte specialiştii din cadrul DSVSA Bihor continuă investigaţiile la nivel local pentru a depista alte posibile surse suspecte.
Produse necontrolate
Tot marţi s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase şi numita M.G. tot din Suplacul de Barcău, cu simptome de enterocolită de etiologie necunoscută. În urma investigaţiilor efectuate de specialiştii din cadrul DSVSA Bihor, s-a constatat că femeia a consumat produse alimentare: legume, ouă şi caş achiziţionate din piaţa agroalimentară din Suplacul de Barcău.
Medicii sanitari veterinari spun că această piaţă nu este autorizată şi că orice produse de origine animală comercializate în această piaţă, nu sunt supuse supravegherii sanitare veterinare.
S.Al.
Citiți principiile noastre de moderare aici!