Ultima tranşă de contestaţii ale sechestrelor asiguratorii au fost înregistrate pe rolul Tribunalului Bihor, petenţi fiind dr. Vasile Sălajan (cu soţia), dr. Grigorescu Anca Domnica (alături de soţ) şi asistenta medicală Ioana Precup (împreună cu soţul şi fiul acestora). La fel ca şi contestaţiile formulate cu câteva zile înainte, şi ultimele contestaţii au termen de soluţionare pentru joi, 2 iulie. În aceeaşi zi, Tribunalul va avea de soluţionat şi solicitările înlocuire a măsurii preventive de arest, solicitări formulate de inculpatele Ţigan Gianiana Mihaiela Adriana şi Coşa Violeta Dorina.
Cât act medical cât birocraţie?
În contextul în care strategiile de apărare ale cadrelor medicale inculpate includ motivarea că „sumele ar fi fost oferite benevol şi nu condiţionat” de către beneficiarii pensiilor de invaliditate, am sondat câţiva medici curanţi cât e birocraţie şi cât act medical efectiv avizarea dosarelor de invaliditate.
„Prezentarea la o comisie pentru evaluarea sau reevaluarea gradului de invaliditate nu e un act medical în sensul în care suferindul pleacă mai sănătos sau cu un tratament nou şi eficient. E mai degrabă o procedură finalizată cu o ştampilă de avizare sau de respingere a solicitării de pensie de invaliditate”, este răspunsul pe care l-am primit de la medici care, din motive de înţeles, nu au dorit să le publicăm numele. Oricum, magistraţii sunt aceia care vor aprecia dacă sumele oferite se pot sau nu subscrie titlului de „donaţii”, iar dacă da, să stabilească natura actului medical pe care pensionabilii s-au simţit datori să-l „recompenseze”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!