Din lipsă de timp, ori din dorința de a petrece mai mult timp alături de familie, tot mai multe persoane aleg să comande platouri sau chiar mâncare gătită de Crăciun. Platourile nu doar ca sunt îmbelșugate, însă au și prețuri care concurează cu cheltuielile pe care o gospodină le-ar face dacă ar pregăti acasă masa de Crăciun.
[eadvert]
Prețul pentru un platou de 4 persoane, de aproximativ 2 kilograme, costă 140 de lei și conține mini șnițel din cotlet de porc, chifteluțe de porc, crispy de pui, cordon bleu, ruladă de pui cu prune confiate, piept de pui cu umplutură de legume și cașcaval, cotlet de porc umplut cu șuncă și cașcaval și învelit în bacon, roșii umplute cu brânză și mărar și mini caprese. Persoanele care nu consumă carne pot opta pentru platourile vegane. Prețul pentru un platou de 6 persoane pornește de la 200 de lei.
De asemenea, anumite restaurante din Oradea pregătesc pachete pentru masa de Crăciun. Acestea conțin produse tradiționale și sunt livrate direct la ușă. De exemplu, la un restaurant cunoscut din oraș masa de Crăciun costă 400 de lei și conține un platou de carne de 6 persoane, 6 porții de ciorbă de burtă, 30 de sarmale și un platou cu prăjituri.
„Multe persoană ma condamnă că nu îmi fac timp să gătesc însă efortul și costurile sunt foarte mari dacă gătesc acasă. De câțiva ani am început să comand de la restaurant masa de Crăciun, iar de Revelion mergem la o cabană sau la restaurant. Este mai ieftin să comand, evit aglomerația din magazine, trafic, consumul de utilități și energie“, ne-a declarat Renata.
Trimite articolul
XDe ce ne-am mira ??
Doar mamele isi invață fetele de pe perioada adoloescenței ca sa isi faca programari saptamanale la coafor, manichiura – pedichiura, la cosmetica si / sau masaj, la sala ptr. fitness, etc….
Duoa ce ajung adulte, avand poate cursuri la facultăti sau un loc de munca, nu renunță la aceste mofturi saptamanale.
Asa ca dupa scoala sau serviciu, zilnic isi caută o activitate din asta prin care sa arate beton .
Cand dracu sa mai apuce sa invețe cum se face mancarea tradițională, cozonaci, prajituri, torturi, placinte sau scoverzi ??!!
Ele toate-s botoxate din buci pina in obraji si-n buze.
Sustin că-s inteligente si frumoase, deci sunt intr-un cuvant, femei de carieră.
Din punct de vedere al pregatirii in domeniul acesta de femeie gospodina in casă, ele dovedesc ca-s femei pregatite ptr. cariera de piatra !
Atunci ce să ne mai miram ?
Plus inca ceva …
Ajung de se mărită “bine” punand laba pe un fazan cu situatie sau cu bani, apoi ți-l incarca pe ăla cu sarciini .
Iar fraierul pune botul, doar e insurat cu o …. miss care arata beton, full de plastic.
Nici dupa ce devin mămici nu-și schimba comportamentul si de fapt refuza să invețe sa pregateasca de ale gurii facute in casă.
E mai simplu sa comande la …. catering.
Iar acolo….
Le fac alea de la catering la foc auromat, industrial si pe repede inainte, doar sa le ia banii.
Si ce bani !!
De cinci ori pretul materialelor care le urilizeaza ca sa obtina produsul final asezat pe platouri.
Si bine fac cu ele.
Ca daca astea-s femei de cariera si se dovedesc a fi si ….”frumoase”, atunci alea desconsiderate si fraiere macar sa se aleaga cu ceva de pe urma muncii si a trudei.