Voluntarii ce se împotrivesc exploatării gazelor de şist şi cianurilor la Roşia Montană îşi continuă şi în această săptămână acţiunea de informare a publicului larg, pe pietonala străzii Republicii. Grupul de Acţiune pentru Roşia Montană (GARM) Bihor distribuie pliante informative şi strânge semnături pentru emiterea unei legi care să interzică exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice, împotriva mineritului cu cianuri şi împotriva folosirii organismelor modificate genetic în agricultura româneacă. De asemenea, autorităţilor li se cer măsuri pentru sprijinirea dezvoltării turismului şi eco-turismului în Munţii Apuseni şi Băile Felix. În primele patru zile ale iniţiativei civice, s-au strâns 700 de semnături. Voluntarii spun că tot mai mulţi cetăţeni sunt interesaţi de acţiunea lor, fiind, în acelaşi timp, din ce în ce mai receptivi la problemele de mediu şi, implicit, de sănătate a semenilor. Semnăturile vor fi ataşate unei petiţii care va fi înaintată Parlamentului şi ministerelor de resort.
De la cort la căsuţă
Dacă săptămâna trecută, voluntarii au avut la dispoziţie un cort, începând din această săptămână, acţiunea beneficiază de o căsuţă de lemn, pusă la dispoziţie prin bunăvoinţa Primăriei Oradea.
În vecini, tot dintr-o căsuţă de lemn, activiştii clubului Rotaract îi aşteaptă pe orădeni la „o cană de fericire”. În schimbul unei căni de vin fiert, dar şi a altor obiecte artizanale de sezon, trecătorii sunt invitaţi să doneze, pentru achiziţionarea unor instrumente de tip Braille, care să-i înveţe la învăţătură pe copiii cu deficit sever de vedere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!