Detartrajul poate fi de mai multe tipuri deși, cel mai des folosit este cel cu ultrasunete. Spre deosebire de procedura tradițională, cu ajutorul aparaturii moderne, detartrajul este mai rapid, mai confortabil și mai eficient. Procedura este disponibilă și în Oradea, în clinicile dentare de specialitate, acolo unde te poți programa rapid pentru un consult stomatologic.
[eadvert]
Când este recomandat să faci un detartraj
Detartrajul te ajută să previi apariția afecțiunilor stomatologice care se pot transforma în urgențe medicale. Astfel, curățarea corectă a dinților prin eliminarea tartrului scade riscul apariției cariilor și a paradontozei.
Dar când este recomandat să te programezi pentru un tratament stomatologic? De regulă, atunci când observi că ai dinții încărcați și igiena zilnică nu ajută la eliminarea depunerilor. În plus, o curățare dentară profesională este necesară atunci când pe dinți apar pete sau când albul natural începe să se îngălbenească.
La cât timp trebuie să repeți detartrajul
Este recomand ca detartrajul să se realizeze o dată la 6 luni. Cu toate acestea, sunt persoane care au nevoie de o curățare a dinților cu ultrasunete mai repede sau la o perioadă mai lungă de timp. Mai mult, există cazuri în care detartrajul este recomandat la 4 luni, așa cum se întâmplă în cazul persoanelor care, spre exemplu, au implanturi dentare. De aceea este important consultul la medicul dentist pentru cele mai bune recomandări în vederea menținerii sănătății orale.
Detartrajul doare?
Detartrajul cu ultrasunete nu doare și presupune un tratament non-invaziv pentru curățarea dinților, a gingiilor și pentru stimularea circulației locale a sângelui, așa cum menționează și mouthhealthy.org.
Procedura cu ultrasunete presupune emiterea unor vibrații mecanice la frecvență înaltă cu ajutorul cărora sunt distruse depozitele de tartru. Jetul de apă care însoțește aceste vibrații va îndepărta resturile rămase curățând în profunzime dantura.
Pentru eficiență ridicată și pentru rezultate de lungă durată, detartrajul este, de regulă, urmat de un periaj dentar profesional. Astfel, dinții sunt igienizați în vederea eliminării petelor de suprafață fără ca smalțul să fie afectat.
Atât detartrajul cât și periajul profesional reprezintă tratamente dentare de prevenție. Nu uita, programează-te în cabinetul clinicii dentare pentru un consult de specialitate și pentru recomandări și tratamente personalizate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!