Cea de-a XXV-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor Private din România va fi organizată vineri, 3 noiembrie, la Grand Hotel JW Marriott din Bucureşti.
„Ca în fiecare an, evenimentul va reuni companii performante din toată ţara şi din toate ramurile de activitate. Se vor acorda premii, diplome şi trofee celor mai de succes companii din România, potrivit performanţelor înregistrate pe parcursul anului 2016. Au fost invitaţi preşedintele României, premierul, miniștri, ambasadori, lideri de organizaţii patronale și sindicale, oameni de afaceri, membri ai CNIPMMR, reprezentanți ai principalelor televiziuni, ziare și radiouri naționale”, ne-a informat Ioan Mintaş, prim-vicepreşedinte al CNIPMMR.
Detalii Top
Firmele participante la Topul Naţional al Firmelor Private din România au o cifră de afaceri cumulată în 2016 de peste zece miliarde de lei, un profit brut de peste un miliard de lei şi peste 33 de mii de salariaţi.
Peste 50 de firme participante la „Târgul produselor şi serviciilor de excelenţă pentru întreprinderi”. În funcție de profitul brut, cifra de afaceri, productivitate și performanță globală vor fi acordate mai multe categorii de premii: Naționale generale (micro, mici, mijlocii, mari și pentru cele nou înființate); Naționale pe domenii de activitate – cod CAEN (micro, mici, mijlocii, mari și pentru cele nou înființate); Regionale generale (micro, mici, mijlocii, mari și pentru cele nou înființate).
De asemenea, vor fi acordate premii speciale: „Femeia de Afaceri a anului 2016”; „Performanță în domeniul protecției mediului”; „Performanță în tehnologii inovative”; „Tânăr întreprinzător – inovare și creativitate”; „Calitatea produselor exportate”.
38% din firmele premiate sunt din Zona Bucureşti – Ilfov, 13% din Zona Sud-Est, 12% din Zona Nord-Vest, 12% din Vest, 8% din Sud, 7% din Nord-Est, 5% din Centru şi 5% din Sud-Vest.
În ceea ce priveşte Codul CAEN al firmelor participante, 35% au ca domeniu de activitate industria prelucrătoare, 12,73% comerţul cu ridicata, 12,14% construcţiile, 7,14% industria extractivă, tot 7,14% transporturile şi depozitarea, 6,43% agricultura, silvicultura şi pescuitul, 4,49% hotelurile şi restaurantele etc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!