Vineri, 15 noiembrie 2019, la restaurantul Queen Mary din Oradea, au fost premiate cele mai bune firme bihorene în cadrul „Topului firmelor din județul Bihor”. „«Topul firmelor din judeţul Bihor» include companiile bihorene care au înregistrat cele mai bune performanţe economice în anul precedent. Curajul şi perseverenţa sunt cu siguranţă cel puţin câteva dintre calităţile incontestabile care stau la baza funcţionării celor 1.613 firme care s-au clasat pe primele trei locuri în Top la secţiunile aferente domeniului lor de activitate”, a declarat Ioan Micula, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor.
Sunt admise în topurile judeţene de firme entităţile care sunt comercianţi conform legii şi îndeplinesc simultan următoarele condiţii cu privire la datele de bilanţ depus pentru anul anterior: profit în exploatare pozitiv, cifră de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microintreprinderilor şi minim 250.000 de lei în cazul celorlalte entităţi.
Topul pe domenii
„Topul județean al firmelor a fost structurat pe șapte domenii de activitate: Cercetare – Dezvoltare și High Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ şi Turism. Clasamentul judeţean a fost analizat şi validat de o comisie a topului de firme, numită de conducerea Camerei. În judeţul Bihor, pentru anul 2018, au depus bilanţ 25.392 de firme, din care pentru calculul punctajului, conform criteriilor metodologiei de selecţie, au fost acceptate 7.579 de firme. În Top 10 au intrat 3.210 firme, iar în top 3 sunt 1.613 firme”, a declarat Constantin Badea, secretarul general al CCI Bihor.
Fiecare cameră de comerţ din România trimite la Camera Naţională de comerţ topul firmelor situate pe locurile 1 – 10 la fiecare domeniu, grupă şi clasă de mărime a între prinderii. Dintre acestea, prin interclasare, rezultă Topul naţional al firmelor.
Redăm în continuare câteva dintre ocupantele locului I în Topul judeţean al firmelor bihorene 2018. Astfel, la domeniul Cercetare – Dezvoltare şi Hight – Tech – categoria „Fabricarea echipamentelor de comunicaţi”i – întreprinderi mijlocii, pe primul loc s-a clasat Microrom SRL. În acelaşi domeniu, la categoria „Activităţi de editare a altor produse software” – întreprinderi mijlocii – locul I a fost ocupat de Smartware SRL, iar la microîntreprinderi, de Omnitech Engineering.
La domeniul Industrie, categoria „Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă” – întreprinderi mijlocii, locul I a fost ocupat de Nutrientul SA, iar la categoria „Distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice”, pe primul loc la întreprinderi mari s-a clasat Scandic Distilleries SA.
La domeniul Agricultură, Silvicultură, Pescuit, categoria „Silvicultură şi pescuit” – întreprinderi mijlocii, locul I a fost ocupat de Ocolul Silvic Codrii Beiuşului RA.
În cadrul domeniului Construcţii – categoria „Lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor” – întreprinderi mijlocii, pe locul I s-a clasat Drum Asfalt SRL. La categoria „Lucrări de construcţii a altor proiecte inginereşti”, întreprinderi mijlocii – locul I a fost ocupat de Simbac SA.
În cadrul domeniului Turism, la categoria „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”, întreprinderi mari, pe locul I s-a clsat Turism Felix SA.
Trimite articolul
Xas fi curios care firme cotizeaza cel mai mult la stat, indiferent de domeniul de activitate
Clasament tip Miculas
Auzi mai evazionistu Micula si Scandic pe primul loc. Dupa ce a falimentat Euromedia. Si datoreaza 300 millioane de Euro la BCR!
au castigat numai firme conduse de comunisti imputiti cu Serac in frunte :)))). astia isi dau premii intre ei
Alo comunistu badea,trebuie sa ii dea ceva si la Chemical brothers,nu cumva nora lui e angajata fix la firma nominalizata pe post de conducere???? Apoi daca cumparati de la astia sunteti fraieri produse de tot rahatul napolitane făcute ce “indieni indigeni”care isi duc mana la dos sa se scarpine si apoi pun ingredientele in masini,deci………..