Elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea au adunat, zilele trecute, câteva tone de hartie. Campania „Copacul fericit” a demarat în şcoală în prima săptămână din semestrul II. Acţiunea a făcut parte din proiectul internaţional „Eco-şcoala”, la care Şcoala Nicolae Bălcescu este parteneră.
Statut
„Eco-şcoala este un program internaţional care a avut ca punct de plecare ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmăreşte ca acest program să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a elevilor în privinţa problemelor de mediu şi a elementelor dezvoltării durabile, prin studiu în clasă şi acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.
Eco-şcoala are ca scop îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi în împrejurimile acesteia, iar cei implicaţi în program au posibilitatea afirmării la nivel naţional prin câştigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar şi statutul de Eco-şcoală. Activităţile specifice programului reprezintă de asemenea o alternativă ecologică, instructivă şi interesantă de petrecere a timpului liber”, a explicat Alina Deliman, unul dintre coordonatorii acestui proiect la nivelul Şcolii Bălcescu.
La nivel internaţional, programul Eco-şcoala este coordonat de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător, care reuneşte organizaţii neguvernamentale ce acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvolatare durabilă.
Eco-agenţii din Şcoala „Nicolae Bălcescu” au avut rolul de a transmite, în rândul colegilor şi a părinţilor, mesajul campaniei: „Orice deşeu îşi are locul lui”.
„Copiii s-au mobilizat foarte bine. Ne-am bucurat şi de sprijinul părinţilor. Cred că am reuşit să-i determinăm pe elevi să colecteze selectiv”, a spus şi Ileana Reich, celălalt coordonator al proiectului.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!