Locația de pe Traian Moșoiu nr. 3 își așteaptă clienții cu o terasă inedită, cramă și preparate culinare care să completeze experiența consumului unei beri artizanale 100%. Până să ajungă în local, clienții traversează pe lângă manufactura de bere, putând urmări întregul proces de fabricație prin geamurile mari de sticlă.
Tradiția berii nemțești, la Oradea
Berarul Markus urmează cu strictețe rețeta clasică nemțească și folosește trei ingrediente în producție: hamei, orz şi apă. Acesta a fost adus de la Viena, după ce s-a specializat în producerea de bere artizanală în Germania și India.
La Tom Beer nu au fost neglijate nici berile cu arome speciale: Weizen Varadinum are o ușoară aromă de banană, în timp ce Vienna Lager Şapte Regi vine cu gust fin de grepfrut. Doritorii de o bere clasică neagră sunt încurajați să consume Pale Ale Nincasa, care are un parfum de cafea. „Noi ne jucăm cu temperatura și cantitățile, nu adăugăm nimic altceva”, spune berarul Markus Steinkamp.
Procesul de fabricare a unei șarje de bere este complex și urmează vestita Lege Germană a Purității Berii (Deutsches Reinheitsgebot) din 1516. Totul începe cu spălarea instalațiilor, iar după aproximativ 7 ore se încheie cu turnarea în vase. Următoarele două săptămâni sunt destinate procesului de fermentare, iar încă atâta pentru maturare.
Tom Beer oferă clienților și posibilitatea de a achiziționa bere artizanală îmbuteliată, pentru consum acasă.
https://www.facebook.com/TomBeerOradea/
Citiți principiile noastre de moderare aici!