Aceasta pentru că programul Ecris, instalat în urmă cu două luni în Judecătoria Oradea, Tribunalul Bihor şi Curtea de Apel Oradea, a devenit funcţional. Astfel, oricine şi oricând poate afla la adresa portal.just.ro lista de şedinţe de judecată din oricare zi, cu numele inculpaţilor, pârâţilor sau reclamanţilor precum şi încadrarea faptei incriminate.
Mai mult, graţie programului de arhivare şi evidenţă Ecris, justiţiabilii cât şi curioşii, pot afla termenele sau soluţiile unei cauze dacă ştiu numărul de dosar sau numele unei persoane implicate în cauză.
Dat fiind că au fost dotate cu reţele de calculatoare şi Judecătoriile din Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta, pasul următor va fi includerea activităţii acestor instanţe pe portalul supervizat de Ministerul Justiţiei.
Informatizarea instanţelor în vederea realizării transparenţei este unul din cei mai importanţi paşi în procesul de aliniere a justiţiei româneşi la standardele actului de justiţie european.
Cristian Horgos
Trimite articolul
XNu mai urmeaza decat sa se executa si pedepsele pe Internet, cu verificarea domiciului fortzat pe chat.
IN RECYCLE BIN!!!!!
Si modifica, sa zicem, sentinta data la un proces. Sta bine mersi omu acasa si se trezeste brusc ca il umfla gaia?!
de ce aceste periculoase procese sint publice? multor persoane, chiar majoritatii, nu le plac intruziunile in viata lor privata. pe de alta parte acest serviciu, al justitiei, e mai modern. si nu se stie de unde apare ajutorul pentru o cauza grea si nerezolvata.
A mai fost un articol acum citeva luni pe treaba asta, care este f. f. buna si necesara. Problema este ca nu functzioneaza, in sensul ca nu este complet, ci doar asa ceva foarte “subtzire”. Cind va fi operatzional ?
Sunt de acord cu Adrian.Nu functioneaza in totalitate.Sunt doar cateva dosare;la unele apar motivele de amanare,la altele nu etc.E destul de slab.Pe cand datele complete?
Problema este ca nu functzioneaza, in sensul ca nu este complet, ci doar asa ceva foarte “subtzire”….me too…I like them big……biiiig biiiigg booobs