Conform spuselor lui Ţîrle, Mix a fost ţinut pe la uşile MT de nenumărate ori, fiind nevoit să plece apoi din ţară fără a şti când a fost reprogramat. Şeful CJ Bihor e convins că o asemenea atitudine a autorităţilor române faţă de partenerul american în proiectul autostrazii afectează natural şi relaţiile României cu SUA, mai ales că, spune Ţîrle, „Bechtel e una dintre primele zece societăţi de profil din Statele Unite”.
„Sperăm că domnul Mike Swinford nu va fi nevoit să aştepte pe holuri şi nu va mai fi umilit, mai ales când dacă vorbim despre o axă Bucureşti – Washington”, a declarat Ţîrle, ce a ţinut să anunţe cu această ocazie că luna viitoare va fi prezent la Washington D.C. De altfel, Swinford, noul manager de proiect al autostrăzii din partea Bechtel, a spus că constructorul pe care îl reprezintă poate să lucreze fără probleme, astfel încât autostrada să fie gata rapid. Singura condiţie: Guvernul să finanţeze.
Speculanţi?
Tot Radu Tirle a făcut ieri mai multe aluzii cu privire la specula cu terenuri pe care ar face-o unii pe seama autostrăzii. Ţîrle e convins că sunt persoane cu influenţă care cumpără terenuri ce vor fi expropriate, pentru a le revinde Statului, de şapte ori preţuri. „Sunt persoane interesate să se tot tărăgăneze”, a declarat Ţîrle, care cere o lege specială pentru exproprieri în astfel de situaţii.
C.C.
Citiți principiile noastre de moderare aici!