La două săptămâni de la lansarea la librăria Cărturești Lotus a primului număr al seriei a VI-a, revista „Familia” şi-a epuizat tirajul iniţial. Trecută printr-un proces de schimbare atât ca prezentare grafică, cât și ca orientare editorială, revista a atras un public numeros atât la evenimentul din Cărtureşti cât şi online, un lucru mai puțin obișnuit pentru o revistă de cultură în aceste vremuri. Astfel, s-a dovedit că „Familia” poate fi, în continuare, un brand care să atragă cititorii din Oradea, din țară, dar și din afara României.
Încă din ziua lansării, exemplarele puse de redacție la dispoziția librăriei au fost insuficiente. Cei care n-au mai ajuns să își procure un exemplar, s-au limitat la răsfoirea paginilor virtuale ale revistei, lucru posibil datorită noului site, revistafamilia.ro, mai modern și mult mai atractiv, lansat odată cu revista tipărită.
Din păcate, nici al doilea stoc ajuns la librărie n-a avut viață lungă. Solicitările celorlalte librării din lanțul național Cărturești au făcut ca, în mai puțin de o săptămînă, un al treilea stoc să fie necesar pentru satisfacerea cititorilor curioși de noua oferă editorială a „Familiei”. Astfel, revista a mai putut onora doar cererea librăriei Humanitas Oradea, înainte ca tirajul inițial, de 300 de exemplare, să fie epuizat.
În momentul de față, redacția „Familiei” a solicitat suplimentarea tirajului cu 150 de exemplare, deși nu este sigur că acesta va fi suficient pentru difuzarea la nivel național a revistei în rețeaua Librăriilor Humanitas, precum și în alte librării independente și lanțuri de librării cu care se poartă tratative în prezent. Judecând după toate acestea, se poate spune cu certitudine că relansarea revistei de cultură „Familia” a fost un real succes. Un succes de public, ceea ce îl face cu atît mai important.
[eadvert]
Redactor asociat
Mihai Maci se alătură echipei revistei „Familia” în calitate de redactor asociat. Mihai Maci este lector în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene al Universității din Oradea.
A urmat studii de licență, de masterat și de doctorat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, specializându-se în filosofie contemporană. Preocupările sale inițiale au fost legate de Simone Weil, apoi de Martin Heidegger și de relațiile gândirii acestuia cu problemele istoriei și cele ale teologiei contemporane. Încă din perioada stagiilor doctorale din Franța a fost interesat de gândirea disidenței est-europene și, în mod particular, de opera filosofului ceh Jan Patočka.
A publicat studii despre gânditori contemporani (Martin Heidegger, Edith Stein, Jan Patočka, Moisey Ostrogorsky sau Zevedei Barbu), probleme ale istoriei recente a lumii românești (secularizarea, memoria Holocaustului și a comunismului), precum și articole pe teme de educație și politică internațională.
Este autorul volumului „Anatomia unei imposturi. O școală incapabilă să învețe” (Editura Trei, 2016).
Trimite articolul
XO rubricã cu curãţenia, termoficarea şi parcarea noaatrã?
s-o fi scumpit hartia igienica.
Cam lucioasa, dar isi face treaba
La cata reclama li s-a facut era de sperat sa atraga atentia. Dar fara rautate, 3-5 sute de exemplare e comparativ cu tirajul de la infiintare. Denota ca contentul e probabil ok. La fel, site-ul e ok. Din partea mea, felicitari si la mai bine!