„Azi, după ce am trecut cu bine prin faza mai multor contestaţii soluţionate favorabil de CNSC, domnul primar de Tinca îşi vede visul împlinit, în sensul că se derulează toate contractele ce vizează comunitatea”, a spus Ovidiu Gavra, directorul Companiei de Apă Oradea, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de semnarea contractului de finanţare a proiectului ce vizează construcţia staţiei de epurare ape uzate la Tinca. Valoarea estimată a contractului este de 8.088.475 lei, iar durata de execuţie este de 20 de luni. Şase firme au depus oferte la licitaţia organizată pentru a realiza lucrarea, iar contractul a fost adjudecat de Asocierea OMS România SRL şi RONO Aqua SRL la valoarea de 7.460.799 lei plus TVA.
La evenimentul găzduit de Compania de Apă a fost prezent şi reprezentantul asocierii de firme care va executa lucrarea Bojte Csaba, care a vorbit despre portofoliul şi experienţa pe care o are executantul în lucrări similare, respectiv în construcţia de staţii de epurare în ţară, dar şi în Ungaria şi Austria. „Dorim ca lucrarea de la Tinca să fie una exemplu, cu costuri cât mai mici”, a spus Bojte Csaba. De asemenea, directorul CAO, Ovidio Gavra, şi-a exprimat speranţa că în cazul lucrării de la Tinca „nu vor fi aceleaşi probleme pe care le-am avut la alte lucrări şi aceasta fiindcă proiectarea este asigurată de antreprenor”. Managerul de proiect, Georgică Ignat, spune că în baza contractului semnat „se va executa o staţie de epurare, în formă compactă, plus o linie de prelucrare a nămolului pe un amplasament situat pe teritoriul administrativ al localităţii Tinca. Suprafaţa alocată staţiei de epurare însumează 9.686 metri pătraţi. Populaţia deservită este de 6000 de persoane. Debitele caracteristice la intrarea în staţia de epurare: debit mediu- 1440m3/zi; debit maxim-2889m3/zi. Staţia compactă de epurare va conţine o primă treaptă de epurare mecanică a apei, urmată de o treaptă de epurare biologică avansată. Pentru tratarea nămolului, staţia compactă va include şi o treaptă de stabilizare a nămolurilor rezultate din procesele tehnologice”.
Vrea calitate
„Ne pare bine şi suntem mândri că putem realiza aceste lucrări la Tinca. Suntem în situaţia de a realiza construcţia unei staţii de epurare şi lucrări de extindere canalizare menajeră – o lucrare care se întinde pe 16,5 kilometri şi care se va derula pe durata a 20 de luni. Aşteptăm ca firma câştigătoare să vină să-i prezentăm amplasamentul şi să-i predăm autorizaţia de construcţie. Aşteptările noastre în ceea ce-l priveşte pe constructor ţin de calitatea lucrărilor, însă şi de un timp cât mai scurt de execuţie, şi dacă se poate chiar sperăm să fie finalizate înainte de termenul limită. După atâta aşteptare suntem gata să ajutăm cu tot ceea ce putem, suntem deschişi să colaborăm, astfel încât comunitatea din Tinca să se poată bucura de beneficiile lucrărilor în timp cât mai scurt, să avem rapid un sistem modern pentru deservirea tuturor locuitorilor din Tinca”, a spus Teodor Coste, primarul comunei Tinca.
Lucrările de la Tinca se realizează în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”, proiect implementat în baza contractului de finanţare semnat între Ministerul Mediului şi Pădurilor, în calitate de Autoritate de management şi SC compania de Apă Oradea, în calitate de beneficiar”, a precizat Renata Tripa, purtătorul de cuvânt al CAO.
Citiți principiile noastre de moderare aici!