Vreau să împărtasesc cateva ganduri în prag de primăvară.
Dupa aproape 7 ani de muncă în Bruxelles, la Comisia Europeană și în Parlamentul European m-am transferat anul trecut la Luxembourg, unde actualmente lucrez în Unitatea de Statistici Transport a Eurostat-ului.
Cei șapte ani de emigrare au trecut CA O CLIPA de LUPTĂ pentru noi cei ce am decis să luăm totul de la capăt în străinătate. Din păcate, se pare că cei 7 ani nu au adus NICI O schimbare în bine, în atmosfera și problemele din țară. Abia acum, dupa mai bine de o decadă de TIMORARE din cauza atacurilor la care a fost supusă. Justiția începe să-și reia rolul și locul ei în societatea românească. Continuă însă situația economică dificilă, acutizată de lupte politicarde și politiciansm lipsit de finalități pentru comunitățile noastre. E momentul de o schimbare, la care fiecare dintre noi să contribuie, înainte ca situația să se degradeze și mai mult. Eu cred profund în ce spunea profesoara Eady Trice Morgan “Fiecare dintre noi poate schimba ceva. Nu-mi place să aud replici de genul “o singura persoana nu poate schimba nimic””.
Acest fenomen deosebit de grav de asediu al justiției, de către politicianismul corupt trebuie să ia sfârșit o data pentru totdeauna. Declarații cum au fost cele ale lui Victor Ponta la pronunțarea condamnării unui cetățean vinovat de fapte de corupție, fie el chiar fost PM, trebuie să constituie baza AUTOSESIZĂRII justiției și vis-a-vis de PM actual. Daca un cetățean de rând ar fi făcut astfel de afirmații ar fi fost imediat taxat de societate și de justiție. Prin urmare, cu atât mai mult un PM este raspunzător pentru declarațiile și FAPTELE sale. Si va raspunde, e doar o chestiune de timp. Ca și în cazul celuilalt. Sunt convinsă că vor raspunde în tandem și pentru cazul procurorului Cristea.
În ce ma privește, fiind în Comisia Europeană și având cunoștințe temeinice privind proceduri și negocieri în cadrul Uniunii, eu vreau să candidez independent pentru un loc în Parlamentul European, să reprezint prin efort de gandire și fizic susținut interesele noastre în Parlament și în Uniune.
Candidați independenți și motivați ca și mine i-ar putea determina pe alegători să vină la vot. Propria noastră conștiință trebuie să ne îndemne să votăm. Consider că încă nu e momentul să fim obligați prin lege și amenzi să votăm în condițiile în care deja e dificil de ajuns pentru o mare parte din diasporă să voteze. Guvernul României nu înțelege, că trebuie să vină în intâmpinarea cetățenilor români, probabil peste 4 milioane, aflați actualmente la muncă în străinătate.
Pentru un candidat independent ca și mine, problema cea mai mare vor fi cele 100 000 de mii de semnături de susținere, necesare pentru ca numele meu să poată ajunge pe buletinul de vot. Am încredere și cred că am descoperit o modalitate de a realiza acest desiderat aproape imposibil: în mai putin de o lună colectarea unui număr enorm de semnături. Voi avea nevoie de sprijinul Dumneavoastră! Veți gasi în curând în scara blocului/cutia dumneavaostră poștală informații despre mine și tabelul respectiv. Dacă doriți să mă spijiniți, detalii gasiți pe site-ul meu http://stefaniapanaitescu.ro/ și pe contul meu de facebook, https://www.facebook.com/stefania.panaitescu.eu .
Cunosc Parlamentul European extrem de bine și cred că aș putea începe din momentul T0+1, dacă aș fi aleasă! Știu în ce comitete doresc să activez, care sunt prioritațile Uniunii Europene și ale Romaniei în cele trei Comitete parlamentare, în care-mi propun să particip. De asemenea chestiunile administrative legate de birou, prezență etc. sunt ca și rezolvate prin comparație cu alti candidați aleși. De muncit sunt obișnuită și pe sprijin te poți baza atunci când iți propui să-ti faci datoria.
Acum două săptămâni am participat la o conferință organizată de Ambasada Landului Bayern la Bruxelles, pe tema migrației forței de muncă cu toată problematica adiacentă. Din nou românii și bulgarii au fost puși sub lupă și criticați. Am luat cuvantul și am împărtășit exeriența mea de român ajuns la Bruxelles în vara anului 2006, cu doar 250 de euro îb buzunar; Cum mi-am dozat aceste resurse + primele acțiuni (de exemplu: reperarea bibliotecilor pentru studiul pentru doctorat) + sa caut un job, să-mi fac rost de o bicicletă, pentru a mă deplasa fără cost (am primit împrumut una la nici o saptamâna, după ce am ajuns). Toți românii sosiți caută de lucru, să-și economisească resursele, să reziste. Asta reprezintă normalitatea, în nici un caz ce se insinueaza în mod constant despre români și bulgari.
Imi doresc enorm o Romanie scăpată de sub ghiarele corupției politicarde și a politicianismului fără nici o finalitate. Cheia realizării ei este unitatea în diversitatea noastră și acțiuni punctuale! Diaspora și țara formează un TOT inseparabil, mai ales acum când aproape 4 milioane de români lucrează în străinătate. Doar asa vom realiza schimbarea, pe care o dorim în țară și a imaginii noastre din străinătate. Daca doriți, putem să distilăm în noi toți, o combinație letală pentru corupția politicianistă din România și din statele uniunii, unde destinul ne-a aruncat! Să ne umplem de dârzenia Moților și Bihorenilor salvatori în Apuseni, a Bănățenilor și Oltenilor ageri la minte și rapizi, din rezistența și religiozitatea profundă a Moldovei, din spiritul sugubat, dar și deosebit de orientat al Bucureștenilor și Teleormănenilor. Se poate, eu așa simt.
Aș vrea sa transmit un mesaj de final pentru cititorii Bihon.ro
Avem 2014 motive, pentru care trebuie să credem în destinul nostru frumos, ca nație și spiritualitate! Trebuie doar să VREM! EU am decis că VREAU! Fiți alături de mine, sustineți-ma cu semnătura dumneavoastră. Tabelul poate fi descărcat și de pe site-ul meu.
Tuturor o Primavară frumoasă și plină de realizări!
Citiți principiile noastre de moderare aici!