Autoritățile locale se pregătesc pentru ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă, începând cu 15 mai. Aceasta presupune inclusiv o campanie amplă de testare a angajaților ce lucrează pe platformele industriale din Oradea, în special în Parcul Industrial I, de pe Șoseaua Borșului. Personalul companiilor unde se manifestă riscuri epidemiologice evidente va fi testat printr-o eșantionare de câte zece angajați, informează prefectul Dumitru Țiplea. Costul unui asemenea eșantion este de circa 300 de lei, iar testarea va fi suportată de către companii.
Doar în Parcul Industrial I de pe Șoseaua Borșului lucrează circa 8.000 de angajați, mulți fiind navetiști, de pe o rază de 30 de kilometri în jurul Oradiei. “Este un set complet de măsuri pe care îl gândim împreună cu Primăria Oradea și cu Direcția de Sănătate Publică, adresat companiilor, așa cum este și normal. Fiecare companie va hotărî dacă își testează personalul. Cert este că ne dorim ca mediul economic să fie funcțional, o dată cu trecerea în starea de alertă. S-a discutat deja cu ADLO și cu companiile din Parcul Industrial privind inventarierea stării de sănătate a angajaților, pentru a nu comporta riscuri suplimentare, atunci când oamenii se vor mișca mai mult. Am făcut un set de reguli de prevenție pentru companiile de pe platforma industrială – aspect unic în țară, iar testarea este o altfel de măsură de prevenție”, ne-a declarat prefectul Țiplea.
În altă ordine de idei, scade simțitor și numărul pacienților de la Hotel Ceres din Băile 1 Mai, 112 fiind deja vindecați. JB & BIHON au aflat că din cei 284 de pacienți internați la data de 5 mai, 198 reprezintă cazuri pozitive, iar ceilalți sunt contacți direcți. La Vadu Crișului, în schimb, au fost aduși militari pentru a sprijini Jandarmeria, păzind intrările și ieșirile din colonia de rromi, aflată în Defileul Crișului.
Trimite articolul
XTestul pentru Covid se numește PCR.
Testul PCR, a fost inventat de Karry Mulins acum 40 de ani, pentru a depista SIDA…
Vezi aici. :
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Kary_Mullis#Reac%C8%9Bia_de_polimerizare_%C3%AEn_lan%C8%9B
Prin anii 90′ a trebuit să fac acest test pentru a mă angaja în poliție.
Medicul mi-a zis să nu fac testul pentru că va ieși pozitiv.
De ce? Am întrebat eu.
Pentru că sunteți răcit, a răspuns medicul…(era un medic cu experiență)
În anii 90′ nu era niciun Covid.
Deci, dacă ai o simplă răceala acest test iese pozitiv, adică, spun ei, ai Covid….
Trageți concluzii fiecare de aici.
-
PCR vine de la Polymerase Chain Reaction, care este o tehnica generica de evidentiere a unei secvente ADN specifica unui anumit virus. Aceasta structura este similara unei amprente (ca sa vorbesc pe intelesul unui fost candidat la intrarea in Politie). Executat corect, testul identifica fara dubii acel virus dintre multi altii, atata timp cat structura ADN cautata (amprenta infractorului) e deja cunoscuta. Onor dom’ doctor n-a facut decat sa dea dovada de incompetenta, daca intr-adevar ti-a spus ceea ce ai inteles tu din ceea ce ti-a spus el. Trage tu concluziile.