Operatorul municipal de termoficare a fost amendat de CJPC Bihor, în urma unei reclamații depuse de o orădeancă nemulțumită că săptămâni întregi a rămas fără apă caldă și căldură. Este vorba de lucrările de reabilitare a rețelelor de termoficare care au loc în zona Gheorghe Doja-Barbu Ștefănescu Delavrancea, despre care Jurnal bihorean și bihon.ro a scris la sfârșitul lunii noiembrie.
[eadvert]
În urma sesizării făcute de către o locuitoare din zonă, comisarii CJPC Bihor s-au deplasat la fața locului, iar în urma neregulilor constatate, a amendat Termoficare Oradea cu 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, respectiv art. 7 lit.c liniuţa 3 din OG21/1992 privind protecţia consumatorilor, (r2) fiind dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Amenda contravențională în acest caz este de la 2.000 de lei, la 20.000 de lei.
În cazul în care va plăti în termen de 15 zile amenda, Termoficare Oradea va avea de achitat doar jumatate din minimul amenzii, adică 1.000 de lei.
„Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, prevede legea.
Locuitorii din zonă au stat fără apă caldă și încălzire săptămâni întregi
În urmă cu două săptămâni vă prezentam situația unei orădence care a ales să vorbească despre problemele din zonă care au început încă din vară. Din luna octombrie, de când Termoficare Oradea a început să furnizeze căldura în tot orașul. Locuitorii din zonă nu au apucat să se bucure prea mult timp de căldură pentru că, deși aceasta a pornit în data de 18 octombrie, a fost oprită două zile mai târziu.
Situația s-a tot repetat până la sfârșitul lunii noiembrie pentru că, potrivit operatorului economic prestator de servicii, rețeaua termică, pusă în funcțiune în 1974, prezintă un grad ridicat de uzură.
De asemenea, prestatorul susține că întreruperile de apă caldă de consum înregistrate în sezonul de vară 2023 s-au datorat preponderent lucrărilor de investiții demarate de Primăria Oradea împreună cu Termoficare Oradea SA în cadrul proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – POIM – Etapa II”.
Trimite articolul
X10.000 lei. Voi realizati cat de penibila e amenda aia pentru o firma mare? E ca si cum ai amenda un om normal cu 10 bani.
Mai mult, cu ce ajuta oamenii afectati?
Normal ar fi fost o amenda de cateva sute de mii de EURO. Si banii impartiti la oamenii afectati. Dar na, babuinul roman se va bucura ca au fost “amendati”.
Si cand o amendati pentru ca livreaza apa calda timp de 3 – 4 minute sub temperatura minima stabilita?
Si amenda sa fie retinuta din salariile vinovatilor nu sa se regaseasca in “pierdereri agent termic”.
Jumătate din 10.000lei e 1.000 de lei? Mai repetați o data textul în gând că ați cam dat error aici! :)))