Consiliul Județean Bihor a anunțat că SC CTPark Iota SRL, o companie din județul Ilfov, a fost desemnată pentru a realiza terminalul cargo de la Aeroportul Oradea.
„Firma va realiza o investiție în valoare totală de 32.078.869 de euro (echivalentul a 223 euro/mp), în condițiile în care suma minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 3.597.225 de euro, respectiv 25 euro/mp. Proiectul presupune construirea unor clădiri (depozit, hangar) în valoare de 25,7 milioane de euro și realizarea căii de rulare, a platformei de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și a platformei de garare aferentă terminalului, suma prevăzută fiind de aproape 6,4 milioane de euro”, a transmis CJ Bihor.
Potrivit sursei citate, alte elemente esențiale ale ofertei câștigătoare sunt nivelul redevenței și crearea a o sută de locuri de muncă. Redevența propusă de SC CTPark Iota SRL este de 0,6 euro/mp/an, în condițiile în care cota minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 0,32 euro/mp/an. “Raportat la întreaga suprafață a terenului, de 143.880 mp, nivelul redevenței este stabilit la 86.333,4 euro/an, respectiv 2.158.335 euro/25 ani. Dreptul de superficie acordat companiei asupra terenului este de 25 de ani”, se arată în comunicatul CJ Bihor.
Calea de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor din incinta R.A. Aeroportul Oradea și terminalul cargo va fi cuprinsă, liberă de sarcini, în proprietatea publică a Județului Bihor.
Portofoliu în mai multe țări europene
Compania câștigătoare este parte din grupul CTP, principal dezvoltator de spații industriale și de logistică din Europa Centrală și de Est, având un portofoliu de peste 6,3 milioane metri pătrați suprafață închiriabilă în mai multe țări europene, Republica Cehă, România, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Olanda. CTPark Iota S.R.L. este o societate cu răspundere limitată, înființată în anul 2018, cu sediul situat în parcul logistic CTPark Bucharest, satul Dragomirești – Deal.
Investiția va fi derulată în trei faze
· prima fază a proiectului, în sumă de 10,9 milioane Euro și care reprezintă 34% din totalul investiție propusă, va începe în trimestrul IV al anului 2021 și se va derula pe parcursul anului 2022;
· a doua fază a proiectului, în sumă de 11,8 milioane Euro și care, împreună cu prima fază, reprezintă 71% din total investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023;
· a treia fază a proiectului, în sumă de 9,4 milioane Euro și care, împreună cu faza unu și doi, reprezintă 100% din investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023.
[eadvert]
O singură ofertă pentru terminalul cargo de la Aeroportul Oradea
Parteneriat local pentru terminal cargo la Aeroportul Oradea
Trimite articolul
XAsa va functiona ca terminalul de persoane.