Programul își propune transformarea mișcării în terapie și joacă, pentru copiii care suferă de diferite afecțiuni: ADHD, ADD, autism, sindrom Down și altele. Aceste jocuri promovează, în mod distractiv și jucăuș, mișcarea, exercițiile fizice, motricitatea, coordonarea, jocul colaborativ, stimularea texturală și vizuală, întărirea musculaturii.
[eadvert]
Scopul proiectului l-a reprezentat practicarea și promovarea terapiei de antrenament ale corpului și creierului prin diferite jocuri și echipamente la pacienții cu diverse afecțiuni legate de dereglarea funcțiilor creierului și motricității, pentru cel puțin 40 de copii, la cele 40 de antrenamentele interactive organizate.
„Proiectul răspunde nevoii de completare a terapiei, pentru obținerea unor rezultate mai bune, în condițiile în care terapia pentru copiii cu afecțiuni neurologice, psihologice și psihiatrice este deficitară în România. Astfel beneficiarii proiectului, practică dezvoltarea motrică și senzorială, prin intermediul antrenamentelor cu diverse echipamente și jocuri, care ajută copiii să gândească mai repede, să reacționeze mai inteligent și să performeze mai bine. Astfel, prin intermediul jocurilor, se sprijină dezvoltarea îndemânării, a coordonării, atenției, dar și a motricității grosiere și fine, într-un mod atractiv”,a transmis Beatrix Kosa, președintele organizației.
În ceea ce privește beneficiile pe termen lung, antrenamentele din prezent sunt de maxim ajutor pentru: achiziția abilităților de citit și de scris; dezvoltarea abilităților de interacționare și socializare; antrenarea vitezei de reacție și stimularea orientării în spațiu; dezvoltarea schemei corporale și maturizarea sistemului nervos. Mai mult, copiii care participă la antrenamente leagă noi prietenii, învață să accepte diversitatea, se adaptează la circumstanțe diverse și devin responsabili față de propriul corp și mai apoi față de întreaga echipă.
„Suntem entuziasmați și realmente recunoscători că putem să ne desfășurăm activitățile într-un climat armonios cu ajutorul materialelor achiziționate prin acest proiect. Colegii noștri reușesc ca la fiecare atelier să antreneze: atenția, vederea periferică, coordonarea bilaterală, orientarea în spațiu, viteza de reacție etc. Ne străduim să oferim consistență antrenamentelor abordate prin dezvoltarea grupelor de mușchi utilizate pentru diverse acțiuni de-a lungul timpului.’’, a mai precizat președintele organizației.
Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Citiți principiile noastre de moderare aici!